Josip Pandža, trener košarkaša Budućnosti BN: Moramo ostati tihi i skromni

Milan Zubović
Josip Pandža, trener košarkaša Budućnosti BN: Moramo ostati tihi i skromni

BIJELjINA - Pobjede su zaštitni znak košarkaša Budućnosti BN ove sezone. Ekipa iz Bijeljine vezala ih je 12, ukupno upisala 16, pa sa prvog mjesta tabele dočekuje posljednja tri kola ligaškog dijela takmičenja.

Sa skorom 16-3 osigurali su nastup u plej-ofu u Prvoj ligi Srpske, za koji se, pored njih, još bore Slavija (15-4), Drina Princip (13-6), Prijedor Spartak (13-6) i Rogatica (13-6). Trener Josip Pandža preuzeo je ekipu od Darija Čojića početkom decembra prošle godine i od tada još nije osjetio gorčinu poraza.

- Ovih 12 pobjeda u nizu djeluju zaista dobro. Rastemo košarkaški, igra napreduje, imamo dobru atmosferu i najbolji roster u ligi. Pobjede gode, ali moramo ostati tihi i skromni. Niz pobjeda djeluje sjajno kada ga neko pogleda sa strane, ali smo neke utakmice dobili dosta teško - istakao je Pandža.

Ambicije kluba još ranije su jasno istaknute i odnose se na ulazak u Ligu BiH, gdje Pandža već ima iskustva, pošto je vodio Kakanj, Slobodu i Čelik, iz kojeg je upravo stigao u Bijeljinu nakon što je zenički klub istupio iz lige.

- Prvi smo favoriti i isključivi nam je cilj da uđemo u Ligu BiH. Ne bježimo od te uloge i na polusezoni smo doveli dva ozbiljna igrača, tako da sada imamo skup iskustva i mladosti. Trener Dario, koji je radio prije mene, ostavio je sjajnu ekipu. Mladi igrači imaju potencijala, tako da je zadovoljstvo raditi sa njima i za sada je sve kako treba - rekao je Pandža.

Naredno kolo donosi im gostovanje Vardi HE u Višegradu, poslije čega će ugostiti “fenjeraša” Kozaru, a u posljednjem će odigrati derbi sa Slavijom.

- Pokušavam da ne razmišljam toliko unaprijed, fokusirani smo na gostovanje u Višegradu. Imali smo jako tešku utakmicu sa Vardom u prvom dijelu sezone na našem terenu, tako da mnogo cijenim taj klub koji ima istoriju. Imaju tri ozbiljna igrača u ekipi, tako da svojim momcima ne dozvoljavam opuštanje i moraju biti fokusirani na igru, jer nikoga ne možete pobijediti bez puno intenziteta - naglasio je Pandža.

Bez želja u plej-ofu

S obzirom na formu treba očekivati da Budućnost u naredna tri meča potvrdi prvo mjesto na tabeli, ali Pandža nema želja u plej-ofu kada su u pitanju protivnici.

- Pet ekipa bori se za četiri mjesta. Svaka od njih je nezgodna i svaku respektujem, tako da nemam želju protiv koga bih igrao ili koga bih izbjegao. Ako smo zdravi, mi ćemo se pitati za mnogo toga jer imamo jači roster - kazao je Pandža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana