Jokiću je od rekorda i plej-ofa važnije što je postao stric

Tanjug
Foto: Agencije

Nikola Jokić u noći između četvrtka i petka odveo je Denver u plej-of, postao je novi rekorder NBA lige, ali je njemu važnije što je postao stric – njegov rođeni brat dobio je ćerku.

"Hvala na čestitkama, mislim da je to važnije – da se porodica širi, da se uvećava i da se množi", rekao je Jokić u razgovoru sa Aleksandrom Žigićem.

Jokić je uprkos povredi glave vodio Nagetse do pobjede nad Memfisom 122:109 kojom je obezbjeđen direktan plasman u plej-of.

Nikola je ponovo odigrao maestralno i za 35 minuta na parketu postigao 35 poena (16/24 iz igre), imao 16 skokova i šest asistencija. Pored toga zabilježio je čak četiri ukradene lopte i jednu blokadu.

"Sjajna utakmica za nas, ostvarili smo plasman u plej-of i ove godine, četvrti put uzastopce. Pobedili smo ekipu koja je tri puta bila bolja od nas. Jeste da im fali nekoliko igrača, ali fali i nama što uvek kažem, tako da ne obraćam pažnju ko ne igra, već ko igra", zaključio je Jokić za RTS.

Nestvarnu sezonu krunisao je novim rekordom, pošto je postao prvi igrač u istoriji najjače lige svijeta koji je u regularnom dijelu imao najmanje 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija.

Po izlasku iz igre dobio je velike ovacije od navijača u "Bol areni" koji su uzvikivali "MVP".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana