Jokićev istorijski rekord u pobjedi nad Šarlotom

GS
Jokićev istorijski rekord u pobjedi nad Šarlotom

DENVER - Srpski centar Nikola Jokić novim trostrukim dvocifrenim učinkom nastavio je da predvodi tim Denvera u pobjedama i ispisuje istoriju NBA lige.

Ovoga puta nadigran je Šarlot sa 119:115, a sa 27 uhvaćenih lopti Jokić je oborio rekord od prije par dana i sa petim tripl-dablom stao uz rame legendarnim Viltom Čembrlenom, prenosi RTS.

Somborac je bio najefikasniji igrač meča sa čak 40 poena uz 10 asistencija i 27 uhvaćenih lopti ostvarivši tripl-dabl učinak kakav nije viđen još od 1968. godine i postao prvi igrač još od Vilta Čembrlena koji je na jednoj utakmici zabilježio minimum 35 poena, 25 skokova i deset asistencija na jednoj utakmici.

Čembrlen je uspio da postigne sedam tripl-dablova u sezoni a Jokić se trenutno sa postignutih pet izjednačio sa drugoplasiranim Elginom Bejlorom.

Gostujući tim je odlično ušao u meč i čak poveo u prvoj četvrtini ali je Jokić nesvakidašnjom efikasnošću doprinio tome da domaćini sredinom meča dođu i do dvocifrene prednosti.

Gosti ipak u finišu meča uspijevaju da smanje razliku na samo dva koša i uvedu meč u neizvjesnu završnicu ali je srpski centar opet preuzeo inicijativu i nije dozvolio iznenađenje.

Ovom četvrtom pobjedom u posljednjih pet mečeva Denver je došao do treće pozicije na tabeli Zapada sa 18 pobjeda i 11 poraza.

Rezultati NBA utakmica:

Indijana - Njujork Niks 106:109

Toronto - Golden Stejt 110:126

Detroit - Bruklin 121:124

Minesota - Čikago 150:126

Denver - Šarlot 119:115

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana