Jokić: Vraćam se u Srbiju što je pre moguće

GS
Foto: Tanjug

Košarkaš Denver Nagetsa i aktuelni MVP NBA lige Nikola Jokić pričao je na konferenciji za medije poslije utakmice sa Golden Stejt Voriorsima.

Jokić je bio sjajan u porazu Nagetsa od Golden Stejta, ali Nagetsima ni to nije bilo dovoljno da izbjegnu eliminaciju, te je za njih ova sezona gotova.

Jokić je na konferenciji pričao o planovima nakon sezone, povredama koje su obilježile sezonu i o samoj seriji protiv Golden Stejta.

"Mislim da su prve dve utakmice presudile. Oni su tada napravili prednost i mi smo se uključili tek u utakmicama koje smo odigrali u Denveru. Oni su odličan tim", rekao je Jokić.

Jokić je tokom utakmice imao problema sa zadnjom ložom pa ga je novinar upitao da nešto više kaže o tome.

"Imao sam čudan osećaj u nekim trenucima, ali mislim da nije ništa ozbiljno, samo sam se u nekoliko navrata osetio malo čudno", kaže aktuelni MVP NBA lige.

Dalje je pričao o povredama koje su obilježile ovu sezonu Denver Nagetsa.

"Od početka sezone sam rekao da imamo ono što imamo i sa tim ćemo igrati. Nisam se previše osvrtao na to. Dosta smo imali problema sa povredama tokom sezone. Naravno najviše su nam nedostajali Majkl i Džamal, ali tu su i ostali igrači.. Pi Džej (Dozir) koji je bio važan igrač za našu ekipu, Vlatko (Čančar)..."

Dva najbolja saigrača Nikole Jokića nisu nastupala ove sezone zbog povreda i mnogi vjeruju da bi zdravi Nagetsi napravili odličan rezultat.

"Ne znamo šta bismo uradili jer nismo potpuno zdravi, ali kao ekipa imamo mnogo talenta, mnogo potencijala i preostaje nam samo da još radimo zajedno. To se nikad ne zna dok ne počneš da igraš. Vidite, širom lige se prave supertimovi i oni ne daju tako dobre rezultate".
 

Jokić o MVP nagradi: Velika stvar, ako se dogodi

Nikada nisam ni sanjao o tome, ali ako se dogodi, biće to velika stvar i značiće mi, rekao je srpski košarkaš Nikola Jokić o mogućnosti da drugi put uzastopno bude proglašen za MVP igrača NBA lige.

"Bilo bi to značajno za moje nasleđe, moje ime će uvek biti tu, ali ako ne dobijem, neću umreti, nastavljam da pokušavam da igram na pravi način, kao i celog života“, rekao je Jokić na konferenciji za medije poslije eliminacije od Golden Stejta na startu plej-ofa.

Jokić je na pet utakmica serije prosječno bilježio 31 poen, 13,2 skoka i 5,8 asistencija.

Na pitanje novinara o mogućnosti da tokom leta potpiše "astronomski ugovor" vredan 241 milion dolara, srpski as je rekao je da bi volio, ali da on ne odlučuje o tome.

"Ako ta ponuda bude na stolu, naravno da ću je prihvatiti", istakao je Jokić i dodao da će što prije za Srbiju i da se nada ljetu bez stresa, uz porodicu, prijatelje i konje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana