Jokić upisao 82. tripl-dabl, Denver prvi na Zapadu

Agencije
Jokić upisao 82. tripl-dabl, Denver prvi na Zapadu

DENVER - Srpski košarkaš Nikola Jokić upisao je šesti tripl-dabl u sezoni, pošto je u noćašnjoj pobjedi Denvera nad Memfisom (105:91) imao 13 poena, 13 skokova i 13 asistencija.

Somborcu je ovo 82. tripl-dabl u karijeri kojim se na vječnoj listi sa pozicije broj šest sve više bliži Lebronu Džejmsu sa 105, a u novembru je po ukupnom broju takvih učinaka za sobom ostavio Vilta Čembrlena.

Srpski centar doprinio je pobjedi Denvera nad Memfisom sa 105:91 , a sa šestim tripl-dabl učinkom u sezoni se primakao na samo jedan manje od legendarnog Čembrlena koji je u jednoj sezoni imao sedam.

Šuterski Jokić nije bio ekstremno efikasan kao u ranijim mečevima ali je dragocjen doprinos dao u odbrani skokovima i asistencijama u napadu.

Time je sjajno podržao timsku igru svog tima u kome su čak šestorica igrača imala dvocifren šuterski učinak, a predvodio ih je Ejron Gordon sa 24 postignuta poena.

Zahvaljujući odličnoj timskoj igri Denver je na startu meča došao do dvocifrene prednosti, a Memfis potom pokušao da u drugoj i trećoj četvrtini pruži ravnopravan otpor, ali domaćini u finišu nisu dozvolili da ispuste prednost i sigurnu pobedu.

Gostima nije bila od velike pomoći ni odlična igra Dža Moranta koji je meč završio kao najefikasniji igrač utakmice sa 35 koševa uz 10 asistencija i jednim skokom.

Zahvaljujući ovoj pobjedi u derbiju vrha tabele, Denver se sada izjednačio sa Memfisom sa skorom od 19 pobjeda i 11 poraza i preuzeo prvu poziciju na tabeli.

Rezultati NBA utakmica:

Detroit - Juta 111:126

Majami - Čikago 103:113

Njujork - Golden Stejt 132:94

Finiks - Vašington 119:113

Denver - Memfis 105:91

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana