Rukometaši iz Srpske oslonci reprezentacije Srbije

D.D.
Rukometaši iz Srpske oslonci reprezentacije Srbije

BEOGRAD - Rukometna konekcija Srbije i Republike Srpske služi za ponos - kako kroz tradicionalni Svesrpski Kup, tako i kroz talentovane momke koji dolaze sa druge strane Drine i Save u redove najboljih srpskih rukometnih selekcija.

Poslije Miloša Kosa koji je odavno skrenuo pažnju na sebe i koji odličnim partijama u Ligi šampiona pokazuje svu raskoš svog talenta, u centar pažnje dospio je i mladi pivot, Semberac, Marko Jevtić.

Rodom iz Bijeljine, do Španije (Bidasoa) put je pronašao preko šabačke Metaloplastike, ali sa ciljem da postane standardni seniorski reprezentativac Srbije i u tome je uspio.

-Velika mi je čast što sam dobio priliku da budem dio ove ekipe po prvi put. Ovo je ostvarenje sna.  Izuzetno su me prihvatili, treniralo smo vrijedno i sada nam ostaje da što bolje odigramo naredna dva meča sa Slovenijom. Nadam se da ćemo se u januaru opet vidjeti, započinje kroz skriveni osmijeh mladi pivot.

Rukomet u Republici Srpskoj nije na zavidnom nivou, ali talenata ne fali.

-To što smo Miloš Kos i ja ovdje je velika stvar za Republiku Srpsku. Teško je istaći se kroz klubove koji su tamo zbog toga što ulaganja gotovo da ni ne postoje, ali ovakvim primjerima to bi moglo da se promijeni. Posebno je važno da se mladi i talentovani igrači ne odriču rukometa zbog toga što nemaju kvalitetne uslove za napredovanje- dodao je Jevtić

Ovu godinu će mladi Semberac da pamti po dobru. Napravio je sjajan transfer u Španiju gdje će steći neophodno iskustvo igranja na visokom nivou i u veoma jakoj konkurenciji.

-Do skoro sam bio dio domaćeg prvenstva  Srbije i u takvoj konkurenciji skrenuo sam pažnju na sebe i prije odlaska u Španiju i to samo zato što sam svemu pristupio iz perspektive da se posvećen rad isplati. Treba biti strpljiv, ali i očekivati i vjerovati u poziv ako znaš koliko se trudiš da do ovoga dođeš. To što ću imati priliku da debitujem je kruna rada, a podstrek veliki to što me je Toni Đerona kao jedan izvrstan trener izabrao. Svi znamo na koliko on detalja obraća pažnju, nije samo statistika važna, važno je da si pouzdan u odbrani pored toga što daješ golove ne bi li se našao u ovoj grupi sa Marsom, Draganom i Lukom- dodao je sjajni pivot.

Kada Aginagalde pozove, nema puno razmišljanja pa je i pivot brzo odlučio na prelazak u Španiju.

-Na trenutak sam se zamislio kada je stigao poziv da li je možda rano da idem u inostranstvo, ali kada je sa druge strane jedan od najboljih na tvojoj poziciji ikada, to je prilika koja se ne propušta. Super sam se uklopio, temperamentom smo slični, dok mi u pogledu fizičkih predispozicija ništa ne nedostaje da bih bio konkurentan. Na meni je samo da radim da budem što bolji. Imam priliku da se pokažem u gradu gdje su srpski rukometaši ostavili sjajan trag i da nastavim njihovim stazama. Oni zaista vole rukomet, cijene borbu i sad je sve na meni- rekao je na kraju

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana