Jelena Bruks, kapiten košarkašica Srbije: Treba nam odmor jer smo premorene

Glas Srpske
Jelena Bruks, kapiten košarkašica Srbije: Treba nam odmor jer smo premorene

Zrenjanin - Sa maksimalnim učinkom srpske košarkašice napustile su Zrenjanin i otišle za Beograd gdje će nastaviti borbu za jednu od medalja na Evropskom prvenstvu kojem su domaćini zajedno sa Letonijom.

Izabranice Marine Maljković sinoć je trebalo da saznaju protivnika u četvrtfinalu koje je nas rasporedu 4. jula jer su se u osmini finala sastale Švedska i Letonija. Ni treći meč u grupnoj fazi nije mogao bez drame na kraju. Poslije Bjelorusije (55:53), poklekla je i Rusija (77:63), a onda i Belgija (70:66). Ključnu rolu odigrala je Nevena Jovanović koja je na dan utakmice napunila 29. godina. Desetak sekundi prije kraja ukrala je rivalkama loptu i povela saigračice ka pobjedi. Na 76 sekundi prije kraja Belgija je povela sa 64:62, ali je za samo deset sekundi Ana Dabović došla na drugi kraj terena i pogodila uz faul 64:64, ali prije izvođenja dodatnog bacanja 66 sekundi prije kraja došlo je do prekida meča jer je procurio krov “Kristalne dvorane” u Zrenjaninu pa se pred košem Belgije stvorila lokvica i sudije su prekinule meč. Dabovićeva je 11 sekundi prije kraja ubacila dva bacanja za 67:66. Napad Belgije poslije tajm-auta presjekla je Jovanović koja je ukrala loptu, a Jelena Bruks trojkom postavila konačnih 70:66. Bruksova koju mnogi pamte pod prezimenom Milovanović istinski je junak ove selekcije jer je na prvenstvo došla s bebom od tri mjeseca nije mogla da sakrije zadovoljstvo poslije pobjede.

- Mnogo je bilo teško. Prvi put da prolazimo i sa porazom i sa pobedom. U prvom poluvremenu su se one opustile, ali je u pauzi bilo: “Ljudi, idemo u četvrtfinale ako pobedimo”. U poslednjim minutima kada je bilo najvažnije, tada smo bile najjače - počela je priču Bruks.

Nije imala mnogo toga da kaže kada je u pitanju napad Belgijanki i krađa lopte Nevene Jovanović kao i svoje trojke sa pola terena.

- Marina je samo rekla da se uzme, “ukrade” lopta i Neca je to uradila na njen rođendan. I ovo je bila pobeda za nju. Jutro pred utakmicu komentarisala sam kako se svaki put na treningu takmičimo i nijednom nismo pogodile. Eto, pogodile smo kada je bilo potrebno da zabiberimo pobedu. Treba nam odmor, stvarno smo premorene i prijaće nam pauza zbog ritma kojim igramo. Naša igra je najbitnija, ne gledamo njih, mi smo najbitnije. Ako odigramo u našem ritmu, neće biti nikakve dileme - istakla je Bruksova.

 

Milica protiv Marine

Bivši kapiten košarkašica Srbije Milica Dabović izrazila je nezadovoljstvo načinom rada selektora Marine Maljković i zamjerila joj što je nije zvala u ekipu iako je prestala da igra prije tri godine.

- Jeste oprostila sam se, ali oprostila se i Dajana Butulija pa eto je... Ista Dajana za koju je Marina govorila svašta, ali udala je sestru za Marininog brata i uvek bila dobar i poslušan taster. Prema Marini jedna je bila luda, u moje vreme vladavine, druga je bila zlo, treća je bila da pravi društvo “drugarici”, četvrta je bila tu da bude dvorska luda... a ja sam ispala budala - napisala je Dabovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana