Jedan od najboljih rukometaša ikada najavio kraj karijere

GS
Jedan od najboljih rukometaša ikada najavio kraj karijere

PARIZ - Posljednju sezonu u svojoj karijeri odigraće jedan od najtrofejnijih i najboljih rukometaša u istoriji - Nikola Karabatić, pišu hrvatski mediji.

Ovu vijest objavio je putem službene stranice PSŽ-a.

Posljednjih godina Karabatić muči muku sa povredama, ponajviše koljena stoga je odluka da s 40 godina ode u zasluženu penziju sasvim razumljiva.

-Sretan sam što ću posljednju sezonu započeti na terenu. Raduje me što ću posljednji put, prije nego što sa ponosom zaključim karijeru, uživati u jedinstvenoj atmosferi francuskih i evropskih dvorana, igrajući i boreći se sa suigračima kako bismo osvojili što više trofeja - poručio je Karabatić.

S reprezentacijom je osvojio sve što se moglo osvojiti - tri zlatne medalje na Olimpijskim igrama, četiri na Svjetskom prvenstvu i Evropskom prvenstvu, a bilo je i srebrnih i bronzanih.

Tri puta je proglašen najboljim igračem po IHF-u, dok je u klupskoj karijeri osvojio nevjerovatnih 15 prvenstava Francuske, devet puta francuski kup, četiri puta njemačko prvenstvo, tri puta njemački kup te po dva puta špansko prvenstvo i kup.

Ligu šampiona osvojio je prvi put još prije dvadeset godina, a nakon toga je pridodao još dva trofeja cijenjenog tekmičenja.

-Svih ovih godina davao sam srce i dušu ovom sportu koji toliko volim i poštujem. Posvetio sam svoj um i tijelo ovom fizički i psihički zahtjevnom sportu”, zaključio je Karabatić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana