Iznenađenje u šesnaestini finala Kupa Srpske: Finalista stao u Derventi

D. P.
Iznenađenje u šesnaestini finala Kupa Srpske: Finalista stao u Derventi

BANjALUKA - Aktuelni osvajač Kupa Republike Srpske Krupa plasirala se u osminu finala najmasovnijeg takmičenja, pošto je na gostovanju u Prijedoru savladala trećeligaša FSA Prijedor sa 2:1.

Kristijan Penić je u 21. minutu doveo prvoligaša u prednost od 1:0, a Milan Kovačević je izjednačio u 48. minutu. Pobjedu Krupi donio je Džafo Hadžić iz penala u 57. minutu. Protivnik Krupe u prošlosezonskom finalu Rudar Prijedor eliminisan je iz daljeg takmičenja. Izabranici Zorana Bujića poraženi su u Derventi od Tekstilca poslije lošijeg izvođenja penala sa 3:4 (u regularnom toku bilo je 1:1). Domaći su poveli u 48. minutu pogotkom Kemala Hasikića, čiji je šut sa bijele tačke golman Rudar Prijedora Aleksa Trninić odbio, a on je natrčao na loptu i smjestio je u mrežu. Izjednačio je Stefan Radaković u 69. minutu. Junak penal serije bio je golman Tekstilca Aleksandar Simić, koji je zaustavio šuteve Nikole Marmata, Radakovića i Filipa Mikića.

Ostali rezultati: Proleter (T) - Sloboda (NG) 0:6, Borac (KD) - Omarska 1:3, Omladinac (Brestovčina) - Laktaši 0:2, Ljubić - Kozara 1:2, Glasinac 1936 - Drina (Z) 0:3, Lokomotiva (Brčko) - Sutjeska 0:6, Semberija (Popovi) - Zvijezda 09 0:4, Zadrugar (Donje Crnjelovo) - Slavija 0:1, Stakorina (Čajniče) - Radnik 2:1, Budućnost (Pilica) - Podrinje (J) 0:3 (službeni rezultat). Borac (Šamac) - Leotar i Željezničar Sport tim - Sloga (D) 21. septembra, kasnije će se igrati mečevi: Skugrić - Borac (BL), Progres (Kneževo) - Alfa Modriča.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana