Iznenađenje u Bundesligi: Bajern poražen od Bohuma

GS
Foto: AP

U subotu je odigrano pet utakmica 21. kola Bundeslige Njemačke. Najveće iznenađenje priredio je Bohum, koji je slavio protiv Bajerna. Klub iz Minhena je u septembru u utakmici petog kola urnisao Plave rezultatom 7:0, tako da su sada dočekali svoj trenutak za osvetu.

Fudbaleri Bohuma napravili su najveće iznenađenje ove subote u Njemačkoj pobjedivši lidera prvenstva rezultatom 4:2. Bavarci su poveli u devetom minutu golom Roberta Levandovskog, ali je Antvi-Ađei samo pet minuta potom izjednačio.

Igrao se 38. minut kada su domaćini uspjeli da dođu do vođstva. Posle igranja rukom u kaznenom prostoru, dosuđen je penal, koji je realizovao Lokadija.

Samo dva minuta kasnije poslije odlične akcije Bohuma Gamboa je postigao gol za 3:1. U samom finišu prvog poluvremena Holtman je šutirao sa ivice kaznenog prostora i tako povisio prednost Plavih.

Do kraja meča Bajern je pokušavao da preokrene, ali sve što je uspio je da postigne još jedan pogodak. Strelac je opet bio Levandovski u 75. minutu.

Ipak, ovaj poraz neće uticati na plasman na Bajerna, koji je sa devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani  Dortmund apsolutni lider njemačkog prvenstva. S druge strane, Bohum zauzima 11. poziciju, prenosi Sport klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana