Izborna skupština Rukometnog saveza Srpske 24. maja

GS
Foto: RTRS

BANjALUKA- Izborna skupština Rukometnog saveza Republike Srpske održaće se 24. maja u Banjaluci, odlučeno je na današnjoj sjednici Upravnog odbora.

Do tada svi, Regionalni savezi treba da održe svoje izbore kako bi na vrijeme dostavili prijedloge svih kandidata za predstojeće izbore koji će se održati na nivou Rukometnog saveza Republike Srpske kao i za Rukometni savez BiH.

Iz Rukometnog saveza Srpske naglašavaju da svi moraju imati urednu sudsku dokumentaciju kao i da su registrovani u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Srpske.

U suprotnom, neće imati pravo glasa na Skupštini kao što je navedeno u Statutu Rukometnog saveza Srpske.

- Odlučili smo da to bude 24. maja jer će u tom terminu u Banjaluci biti odigrana završnica Kupa Republike Srpske za rukometašice. Zato smo željeli da to bude istinski rukometni praznik, a pogotovo što u ovoj godini obilježavamo tri decenije postojanja. Vjerujem da će svi regionalni savezi na vrijeme održati svoje Skupštine i da će sa urednom dokumentacijom pristupiti Izbornoj skupštini Rukometnog saveza Srpske - istakao je Marinko Umičević, predsjednik Saveza.

Nedavno je Vlada Srpske uplatila donaciju Rukomentom savezu Srpske u iznosu od 200.000 maraka.

Članovi UO jednoglasno su odlučili da jedan dio novčanih sredstva bude izdvojen za klubove, dok će drugi dio biti korišten za rad Saveza kao i za obilježavanje 30 godina postojanja Rukometnog saveza.

Tako će klubovi koji se takmiče u Premijer ligi BiH (ima ih osam) kao i 12 klubova koji se takmiče u m:tel Prvoj ligi dobiti po 3.000 maraka.

Ženski klubovi m:tel Prve lige kao i muški klubovi m:tel Druge lige grupa "zapad" dobiće po 2.000 maraka.

Po 1.000 maraka dobiće pet klubova iz m:tel Druge lige, grupa "istok". Takođe je odlučeno da po 1.000 maraka dobiju svi Regionalni savezi kao i Sudijska organizacija.

- Znamo da su naši klubovi na infuziji i nadamo se da će im ova sredstva koliko-toliko pomoći da završe tekuću sezonu. Želim još dodati da smo odlučili da ove godine pobjednici Kupa Srpske (muški i ženski) dobiju po 3.000 maraka, a poraženi u finalu dobiće 2.000 maraka – rekao je Marinko Umičević.

Vladimir Branković, član UO Rukometnog saveza Srpske je pričao o nedavno završenoj Bema rukometnoj ligi za učenike osnovnih škola koja je odigrana u Banjaluci, a isto takmičenje održava se i u Trebinju.

- Ovo je bio pun pogodak i klinci su bili prezadovoljni. Ovom prilikom želim da poručim svojim kolegama iz Upravnog odobra da slične manifestacije organizuju u svojim sredinama – naglasio je Branković.

Umičević je upoznao članove Upravnog odobra o trenutno situaciji na nivou Rukometnog saveza BiH.

- Neće biti potpisan ugovor sa BH Telekomom o sponzorstvu Premijer lige jer je štetan za naše klubove. Od naredne sezone neće funkcionisati podračun koji je otvoren u Rukometnom savezu Srpske za potrebe Rukometnog saveza BiH, ukoliko identičan ne bude otvoren u Rukometnom savezu FBiH - izjavio je Umičević.

Članovi Upravnog odbora čestitali su Umičeviću na činjenici što je nedavno dobio ključ grada sa Poveljom počasni građanin Banjaluke, kao i ranije odlikovanje od predsjednice Srpske Željke Cvijanović, prenosi RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana