Izbor generalnog sekretara Košarkaškog saveza BiH: Tri kandidata u užem izboru

M. Z.
Izbor generalnog sekretara Košarkaškog saveza BiH: Tri kandidata u užem izboru

SARAJEVO - Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH, kojem je krajem prošle godine istekao mandat, Amer Čolan neće obavljati tu funkciju u narednom periodu iako se prijavio na konkurs za izbor prvog operativca.

Čolanovo ime nalazi se pored još dva kandidata koji su ušli u uži izbor za generalnog sekretara sa kojima će članovi Upravnog odbora KS BiH obaviti intervjue. Pored njega u užem krugu ostali su još Bogdan Stanojević i Semir Manjgo, saznaje “Glas Srpske”.

Poslije razgovora sa kandidatima Upravni odbor imaće sjednicu nakon koje će biti izabran novi generalni sekretar. Pet kandidata prijavilo se na konkurs koji je KS BiH objavio krajem januara, a otpali su Goran Ikonić i Emir Halimić. Takođe, Čolanu se daju male šanse zbog brojnih optužbi tokom prošlog mandata. Da bi bio izabran, kandidat mora da dobije šest glasova od devet članova Upravnog odbora, po dva iz reda svakog naroda. Posebni uslovi koje je kandidat morao da ispuni su dostavljanje plana i programa rada KS BiH te vizije razvoja košarke u BiH za period od četiri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana