Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske: Sportsko zlato Srpske

Glas Srpske
Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske: Sportsko zlato Srpske

BANjALUKA - Fudbaler Borca Goran Zakarić ponio je titulu najboljeg na 67. Izboru deset najboljih sportista Republike Srpske.

Najbolji fudbaler Premijer lige BiH za sezonu 2020-21. trijumfovao je u konkurenciji 21 kandidata, a stručni žiri nije imao dilemu kada je riječ o tome koga da izabere za prvog među jednakima. Drugo mjesto pripalo je plivaču Nikoli Bjelacu, treći je bio karatista Pavle Dujaković, četvrta atletičarka Jelena Gajić, peti ski-trkač Strahinja Erić, šesti košarkaš Dalibor Ilić, sedma odbojkašica Ivana Radović, osmi kajakaš Dušan Mačkić, deveti biciklista Sergej Maksimović i deseti rukometaš Luka Perić.

Najbolji sportista iz Republike Srpske postala je košarkašica Saša Čađo, koja je osvojila zlatnu medalju sa reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu u Valensiji. Najbolji trener je Marko Maksimović, koji je sa Borcem osvojio Premijer ligu.

Plakete za ambasadora sporta Srpske pripale su košarkaškom treneru Zlatanu Prešiću te kik-bokseru Nikoli Drobnjaku. Plakete za specijalne i paralelne veze Republike Srpske i Republike Srbije u oblasti sporta zaslužili su Svetislav Pešić, Sonja Davidović te rukometni savezi Srbije i Republike Srpske. Plakete za doprinos razvoju sporta otišle su u ruke direktora Ženskog rukometnog kluba Borac Darka Savića i direktora Kajak-kanu kluba Vrbas Nikole Stankovića, dok je teniski čelendžer “Srpska open” najbolji sportski događaj godine.

Plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu pripala je košarkašu u kolicima Vladi Švraki te stonoteniseru Harisu Eminoviću, dok je plaketa za sportski poduhvat godine pripala slijepom bokseru Ognjenu Kojiću, koji je dobio najveći aplauz kada je primio nagradu. Plaketu posthumno preuzela je supruga Nikole Pavlišina, Branka, za sve što je ovaj rukometni trener i pedagog uradio za života. Mladen Stojanović je najbolji sportski novinar Republike Srpske u 2021. godini te mu je pripalo “Zlatno pero - Limun Papić”.

Darko Savić x3

Zanimljivost ovogodišnjeg izbora predstavljala je činjenica da su na bini bila tri Darka Savića - voditelj, direktor Ženskog rukometnog kluba Borac i kajakaš, koji je bio najbolji sportista Srpske 2018. godine. Ujedno među nagrađenima su bila tri Maksimovića, dva Marka i Sergej.

Minsk

Prenos Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske ambasador sporta Zlatan Prešić pratio je zajedno sa drugovima u “Srpskoj kafani” u Minsku. Pomoćni trener Horizonta i ženske košarkaške reprezentacije Bjelorusije zbog obaveza nije mogao da lično primi nagradu, ali je poslao fotografiju redakciji “Glasa”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana