Iza Krupe uspješna godina, od naredne očekuju još više: Cilj je povratak u Premijer ligu

 Dejan Kondić
Iza Krupe uspješna godina, od naredne očekuju još više: Cilj je povratak u Premijer ligu

BANjALUKA - Druženjem čelnika kluba, sponzora, prijatelja, ljudi iz Fudbalskog saveza Republike Srpske te predstavnika medija u FK Krupa stavili su tačku na godinu na izmaku koja je bila izuzetno uspješna.

Lider na tabeli Prve lige Republike Srpske u tekućoj godini osvojio je titulu prvaka i pobjednika Kupa Srpske - “Dr Milan Jelić”. U narednoj godini iz Krupe najavljuju juriš na Premijer ligu BiH. Vjeruju da će u toj borbi imati podršku lokalne zajednice, kako bi mogli dobiti licencu za nastup u elitnom rangu. Predsjednik kluba Draško Ilić ponosan je na učinjeno i najavljuje da će i naredna godina proći u znaku tima iz kanjona Vrbasa.

- Sjajni rezultati koje smo ostvarili jesu plod dugogodišnjeg predanog i sistematičnog rada. Naš cilj je da osvojimo prvo mjesto u Srpskoj i izborimo novi ulazak u Premijer ligu BiH. Sada to želimo, možemo i hoćemo, bio bi grijeh prema igračima i našem mladom treneru da im to ne omogućimo. Ljetos nismo mogli sami da iznesemo sve one obaveze koje su traženje u okviru licenciranja, nismo htjeli da igramo utakmice na drugim terenima, ali se nadamo da ćemo idućeg ljeta slaviti ulazak u elitu i da ćemo imati podršku od republičkih, ali i institucija lokalne zajednice - rekao je Ilić.

Dodao je da Krupa ima podršku Fudbalskog saveza Republike Srpske s kojim će nastojati da realizuje seriju infrastrukturnih projekata.

- Naš teren je licenciran i na njemu mogu da se igraju premijerligaške utakmice. Nama su potrebni reflektori. Napravili smo projekte, obavili smo sve predradnje i sada bi trebalo samo da počnemo sa izvođenjem radova. Hoću da kažem i to da će nas tekuća sezona koštati oko 600.000 maraka. U ovom momentu nemamo zaostalih plata, niti bilo kakvih dugovanja, tužbi... U naš klub se rado dolazi, ali i na lijep način se odlazi iz njega - rekao je Ilić.

Zvanično najbolji trener Republike Srpske, Vladimir Ilić dao je voljno svojim igračima do 18. januara, kada je zakazana prozivka. Dvije sedmice ekipa će raditi u Krupi, nakon toga ide se na pripreme u Hercegovinu ili u Istru, u zavisnosti od ponude. Mladi stručnjak ističe da je zadovoljan učinjenim u prvom dijelu, ali je i svjestan izazova koje njegovu ekipu očekuju u drugoj polovini prvenstva.

- Najteže je ponavljati uspjehe. Svaki protivnik ima motiv više protiv nas. Tako će biti i na proljeće kada nas očekuju još teže gostujuće utakmice. Protiv osam najbolje plasiranih timova lige igramo na strani. Ne smijemo se opustiti i moramo biti na maksimumu - istakao je Ilić.

Dvojica otišla, dvojica dolaze

Krupu su napustili Mladen Milošević i Miodrag Rudan.  Iz kluba najavljuju da će biti još odlazaka. Trener Vladimir Ilić ističe da se radi i na pojačanjima.

- Prelazni rok sigurno nećemo zatvoriti prije početka priprema, ali trudićemo se da što prije kompletiramo ekipu. Tražimo desnog beka i jednog do dva vezna igrača, čime bi kompletirali postojeći sastav. Imamo 19 igrača na raspolaganju plus ta dva, tri pojačanja, to bi nam bilo dovoljno za ono što nas očekuje u drugom dijelu sezone - rekao je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana