Savez se nije bavio slučajem Ivane Radović, njena odluka da ne igra za BiH

GS
Savez se nije bavio slučajem Ivane Radović, njena odluka da ne igra za BiH

GACKO - Predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Milutin Popović demantovao je za "Glas Srpske" natpise pojedinih medija iz FBiH, koji tvrde da, odlukom čelnika saveza, Ivana Radović više neće dobijati pozive u reprezentaciju, zbog svoje objave na društvenim mrežama, dodajući da to uopšte nije bila tema razgovora čelnika saveza.

- Organi saveza nisu uopšte odlučivali o tome. Radovićeva je u jednom periodu nastupala za reprezentaciju. Prošle godine igrala je mečeve CEV Zlatne lige. Nakon toga nije se više odazivala ni na pripreme, ni na nastup u evropskim kvalifikacijama, niti je pravdala to odsustvo. Dosadašnja praksa je bila da ako neko odbije nastup, odnosno ne opravda svoje odsustvo, selektor na takve ne računa. To je njena odluka - istakao je Popović.

Mlada Fočanka sa osmijehom je prokomentarisala da federalni mediji ne mogu bez nje i istakla za "Glas Srpske" da ne želi više da se zamara temom reprezentacije BiH.

- Definitivno sam odlučila da ne želim više da budem dio selekcije BiH. Hoću da kažem i to da sam odigrala Zlatnu ligu i nakon toga nisam mogla igrati kvalifikacije za EP jer sam imala povredu ramena. Svi su to znali i niko mi i nije tražio bilo kakvo opravdanje - naglasila je Radovićeva.

Odbojkašica ekipe Gacka našla se na meti federalnih medija zbog objave na društvenim mrežama. Sporno im je što se slikala sa šubarom, podignuta tri prsta i porukom ispisanom na ćirilici u kojoj se pominje Momčilo Đujić.

U razgovoru za "Glas Srpske" prije dva dana je rekla da je sve otišlo predaleko i da joj je četnički vojvoda predak, te da je ponosna na to, kao i svoje porijeklo. Takođe naglašava da je dobila i veliku podršku od koleginica uz nacionalnog tima, ali i drugih klubova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana