Ivan Lenđer, srpski plivač, za Glas Srpske: Cilj medalja na EP u Berlinu

Danijel Radujković
Ivan Lenđer, srpski plivač, za Glas Srpske: Cilj medalja na EP u Berlinu

Banjaluka - Plivač Proletera iz Zrenjanina Ivan Lenđer očekuje da bi na Evropskom prvenstvu u Berlinu mogao da ispliva svoje najbolje vrijeme na 100 metara delfin i tako dođe do medalje.

Prvenstvo Starog kontinenta na programu je sredinom avgusta, a Lenđer tempira formu baš za taj period.

- Glavni cilj ove sezone svakako je Evropsko prvenstvo. Želja mi je da otplivam svoje najbolje vreme. To je bilo prošle godine 51,93 iz Barselone. Sve brže od toga biće uspeh za mene. Mislim da će me to vreme sigurno odvesti u finale, a možda čak i do medalje - kazao je Lenđer.

On se nedavno takmičio na mitingu u Banjaluci, gdje je osvojio tri zlatne i srebrnu medalju. Bio je drugi najuspješniji plivač, iza reprezentativnog kolege Čabe Silađija.

- Zadovoljan sam rezultatima jer sam plivao iz punog treninga. Plivao sam i neke discipline koje ne radim toliko često. To su 100 i 200 metara kraul. Svakako zadovoljavajuće za ovaj deo sezone. Nažalost, ove godine bio je nešto slabiji odziv, verovatno zbog ovih poplava što su se desile. Svakako mi je drago što sam u Banjaluci i što sam se takmičio na ovom mitingu, na koji već tradicionalno dolazim svake godine. Ovde su uslovi odlični, bazen je dobar i uvek se radujem dolasku u Banjaluku - dodao je Lenđer.

Trenutno najbolji srpski "delfinaš" u karijeri je često znao da formu brusi u gradu na Vrbasu. Najavio je da bi upravo pred EP mogao ponovo doći u Banjaluku na završne pripreme.

- Nešto sam pričao sa kolegom iz reprezentacije Velimirom Stjepanovićem i on bi isto došao da radi pripreme ovde, bukvalno deset dana pre početka prvenstva. Postoji mogućnost da napravimo neki dogovor pa da dođemo da to odradimo. Ako ne dođem tad, onda ću sigurno sledeće godine na miting - zaključio je Lenđer.

Karijera

Ivan Lenđer je aktuelni evropski juniorski rekorder na 100 metara delfin stilom. Tokom uspješne juniorske karijere osvajao je zlatne medalje na evropskim i svjetskim prvenstvima. Sa zapaženim rezultatima nastavio je i kao senior. Osvojio je tri zlatne medalje na Mediteranskim igrama 2009. i 2013. godine, a bio je i trećeplasirani na prvenstvu Evrope u malim bazenima 2009. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana