Irfan Smajlagić, trener rukometaša Borca: Rezultati će pokazati jesmo li spremni

Dejan Kondić
Irfan Smajlagić, trener rukometaša Borca: Rezultati će pokazati jesmo li spremni

BANjALUKA - Rukometaši Borca trijumfom nad Hercegovinom u “Boriku” (28:24) izborili su plasman u četvrtfinale Kupa BiH. Bila je to svojevrsna generalna proba “crveno-plavih” pred nastavak šampionata koji je na programu narednog vikenda.

Pobjednički sastav predvodio je Nedim Hadžić sa šest golova, a Rade Rađenović i Andrej Klimavec dodali su po gol manje. U redovima tima iz Nevesinja prednjačio je tandem Đorđe Babić i Amer Šahinović, koji su postigli deset, odnosno devet pogodaka. Golmani su zabilježili gotovo identičan broj odbrana. Borčev Nebojša Grahovac imao je devet, a Mihajlo Vujadinović iz Hercegovine jednu odbranu više. Iako su imali nekoliko prehlađenih igrača, “crveno-plavi” su rutinski odradili posao i plasirali se među osam ekipa u najmasovnijem takmičenju u BiH. Zadovoljan je poslije utakmice bio Borčev trener Irfan Smajlagić. Potvrdio je to i u razgovoru za “Glas Srpske”.

- Rutinski prolazak. Fali nam utakmica, imali smo pauzu od mjesec dana i ovo nam je tek treća utakmica. Dali smo šansu velikom broju igrača, uigravali smo neke varijante. Dosta igrača je prehlađeno, dosta ih je odsutno i van treninga, tako da moramo biti pažljivi i dozirati rad na treninzima. Međutim, to su stvari na koje moramo računati i za koje moramo biti spremni. Što se tiče prvenstva, čiji nastavak slijedi, rezultati će pokazati jesmo li i koliko spremni za taj drugi dio. Ambicije su nam najviše, da budemo najbolji i da u datom momentu damo najviše što možemo - rekao je Smajlagić.

Borac u prvom kolu nastavka narednog vikenda putuje u Zavidoviće na megdan Krivaji.

- Čeka nas težak protivnik, neugodan. Međutim, od nas zavisi kakva će biti situacija na terenu. Ako budemo pravi i držali se postulata na kojima insistiramo, neće biti problema - istakao je Smajlagić.

Rezultati drugog pretkola Kupa BiH: Krivaja - Sloga 31:22, Maglaj - Konjuh 36:37, Gračanica - Čapljina 37:24.

Igra kao život

Borčev trener kao selektor je predvodio BiH na minulom Evropskom prvenstvu. Za njega plasman na šampionatu, odnosno loš učinak selekcija sa prostora bivše Jugoslavije, nije iznenađenje.

- Brzina u rukometnoj igri, ta tendencija poklapa se, po mom mišljenju, sa brzim načinom života. Sve se radi sa ciljem da bude interesantno za gledanje. Nisu nama, sa prostora bivše Jugoslavije, u toj brzini problem Skandinavci. Do nas je, slabo se radi ovdje. Spustili su se kriterijumi u količini i načinu rada. Nemamo klubove koji mogu parirati u Evropi. Svi se razvijaju, a mi padamo, to je generalno problem sporta na ovom području - konstatovao je Smajlagić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana