Irfan Smajlagić o Miri Bjeliću: Jedva me je pustio da odem

Dejan Kondić
Foto: G.S.

BANjALUKA – Odlazak Irfana Smajlagića iz Borca, odnosno Banjaluke u Zagreb svojevremeno je bio jedna od zanimljivijih priča početkom devedesetih.

Na čelu Borca bio je stari lisac Miro Bjelić, koji se nije mirio sa činjenicom da ostaje bez momka kojeg je lično on doveo iz banjalučke Mladosti. Lucidno desno krilo ima lijepa sjećanja na najvećeg rukometnog operativca bivše Jugoslavije svih vremena.

- On je mene sa 17 godina i doveo u klub. Devet godina sam igrao ovde. Igrati za Borac bila je ogromna privilegija. Miro je napravio klub koji ima tradiciju, o kojem se priča sa velikm poštovanjem, klub koji ima manire.

Ostavio je veliki trag. On je uzor za mnoge, evo za Zorana Gobca iz Zagreba. Upravo je Gobac te Mirine manire iz Borca „prepisao“ u Zagrebu.

Što se tiče mog odlaska tamo, nije on baš bio da ja idem. Međutim, takve su okolnosti bile, sa svih strana. I moja odluka je bila da odem. Sporazumili smo se, sve je bilo korektno. Rukomet je izgubio ogromnog entuzijastu. Nadam se da će se ponovo pojaviti neko ko će, jednog dana kao on, ponovo toliko raditi i uraditi za ovaj klub – u dahu je ispričao Smajlagić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana