Inter i Porto u sjajnoj formi čekaju meč Lige šampiona

G.S.
Inter i Porto u sjajnoj formi čekaju meč Lige šampiona

MILANO - Bivši saigrači iz rimskog Lacija Simone Inzagi i Serđo Konseisao naći će se večeras (21 čas) na suprotnim stranama u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Obje ekipe su pred meč u odličnoj formi. Inter je vezao pet utakmica bez poraza u svim takmičenjima, dok je na drugoj strani Porto u još boljoj situaciji, jer je u nizu od devet pobjeda.

Ohrabrenje za Inter je dobra forma Lautara Martineza koji je već postigao sedam golova u svim takmičenjima.

- Respektujemo Porto. To je ekipa koja odlično igra u Ligi šampiona već godinama. Trener Serđo Konseisao je bio moj saigrač u Laciju, tako da ga znam godinama. Ipak znamo svoj cilj, a to je da se plasiramo u četvrtfinale Lige šampiona i da navijačima poklonimo tu fazu koju dugo čekaju - rekao je Inzagi.

Inter je ranije eliminisao Porto u sezoni 2004/05, a još nemaju poraz na domaćem terenu protiv timova iz Portugalije.

Na drugoj strani tradicija je na strani Porta. Oni su eliminisali dva italijanska tima u skorijoj prošlosti. Romu i Juventus.

- Biće mi drago što ću opet vidjeti Inzagija, ali na terenu nećemo sigurno biti prijatelji. U dobroj smo formi tako da imamo razloga za optimizam, ekipa je napokon prihvatila sve zahtjeve - istakao je Konseisao.

U istom terminu sastaće se Lajcig i Mančester siti. Ova dva tima su prošle sezone igrala u grupnoj fazi, gdje su Englezi slavili u prvom meču sa 6:3, da bi se Lajpcig revanširao pobjedom na svom terenu 2:1.

Lajpcig se mučio posljednjih sedmica, a na to su svakako uticale povrede Kristofera Nkunkua i Danija Olme.

- Mančester siti ima igrače svjetske klase. Već sam vodio tim Borusiju Menhengladbah protiv njih, tako da znam šta me očekuje. Oni su top tim, ali sigurno nećemo da odustajemo. Vjerujem da možemo do iznenađenja i radujemo se ovom izazovu - poručio je Marko Roze.

Erling Haland se vraća na dobro poznate terene, gdje je izgradio svoju karijeru i gdje je nemilice tresao mreže.

- Imam veliki respekt za sve što je Lajpcig napravio u njemačkom fudbalu i Evropi. Oni su mlad tim sa jasnom filozofijom igre. Imaju odličnog menadžera koji zna šta želi i dobro smo ih skautirali. Ali u ova dva duela mi želimo da ostvarimo prolazak dalje - poručio je Gvardiola.

Džeko ostaje

Inter pregovara o nastavku saradnje s dvojicom ključnih igrača, a jedan od njih je Edin Džeko. Slavni klub se nada da će potpisati novi ugovor nakon njegove impresivne forme ove sezone. Napadač je postigao 14 golova u 29 utakmica. Novi ugovor nude i Stefanu de Vriju kako on ne bi otišao bez obeštećenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana