Inova autoritativno ušla u drugi dio sezone Premijer lige: Sve ide po planu

Dejan Kondić
Inova autoritativno ušla u drugi dio sezone Premijer lige: Sve ide po planu

BANjALUKA - Odbojkašice Inove sigurne su u sredini tabele, a još se prepričava minuli gradski derbi u kojem su “inovatorke” ponovo nadigrale gradskog rivala Banjaluka Volej.

Izabranice Davora Džombića autoritativno su ušle u drugi dio sezone. Ako se po jutru dan poznaje, Inova bi trebalo da bude apsolutni hit Premijer lige u proljećnom dijelu sezone.

- Mi smo ove sezone kao neki cilj zacrtali da budemo u sredini tabele. Za­ sada sve ide po planu. Ekipe koje je “trebalo” da pobijedimo smo dobili. Nećemo sigurno stati na ovome. Želja nam je da skupimo najmanje još šest bodova, da osiguramo što bolju poziciju pred plej-of. Vjerujemo da djevojke to mogu, siguran sam i više od onoga što su do sada pokazale - rekao je Džombić.

Inova se i u najjačem rangu oslanja uglavnom na djevojke stasale u njenoj školi odbojke. To donosi strast i energiju te privlači navijače na tribine.

- Djevojke imaju dosta utakmica u nogama u mlađim selekcijama, a rano su dobile šansu i u seniorskoj konkurenciji. Jako dobro se poznaju, jer veliki broj njih je zajedno već više od deset godina. Najmlađa smo ekipa u ligi. Većina igračica su juniorke, uz par starijih i to je dobitna kombinacija. Vratio bih se malo i na minuli gradski derbi sa BL Volejom. Teška utakmica, ali djevojke su potvrdile kvalitet i sve ono što su naučile u mlađim kategorijama i u tom meču i tokom cijele sezone prenose na teren. Bio je to pravi praznik odbojke, istinski spektakl. Banjaluka treba da bude ponosna što ima ovakav derbi. Pored velikog broja navijača i djevojčica iz naše škole odbojke, na tribinama je viđeno dosta bivših odbojkaša i odbojkašica i to nas čini ponosnim. Zahvalni smo svima koji su došli na tu utakmicu, odnosno generalno ljudima koji dolaze na naše mečeve. Trudimo se da im priuštimo da vide sve ljepote ovog sporta - istakao je Džombić.

Jedinstvo

Inovatorke u drugom kolu nastavka Premijer lige, predstojećeg vikenda, putuju u Brčko na megdan Jedinstvu. Šef struke banjalučkog tima ističe da njegove djevojke treba da uživaju u tom meču.

- Igraćemo protiv dobre i iskusne ekipe. U dobroj atmosferi, rasterećeni putujemo u Brčko. Ako se ukaže prilika da im pomrsimo račune, sigurno ćemo to učiniti. One su favoriti i konkurenti za titulu, zato ćemo igrati bez pritiska, uživati i čekati svoju šansu - rekao je Džombić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana