Ilić: Srbija da napravi viziju za budućnost

RTRS
Foto: Arhiva

Proslavljeni srpski rukometaš i aktuelni trener mađarskog Vesprema Momir Ilić u razgovoru za RTRS pohvalio je rukometaše Švedske, koji su sinoć nakon 20 godina osvojili zlato na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj.

- Pratio sam cijeli turnir. Svi su imali problem sa virusom korona, međutim Švedska je odigrala zaista dobro takmičenje, pogotovo završnicu, gdje su imali maestralnu utakmicu u polufinalu, i finale zasluženo pobijedili. Šveđani su imali jednu srećnu situaciju u utakmici sa Norveškom, gdje su odigrali malo lošije, uz sve probleme koje su imali, međutim uspjeli su ostvariti pobjedu koja je bila ključna za njihov konačan uspjeh - naveo je Ilić.

On je u superlativu pričao o viceprvaku Evrope, reprezentaciji Španije, koja je, uprkos porazu od Švedske, pokazala klasu i zavidnu taktičku pripremljenost.

- Gledajući Španiju, kada bi komentarisali svi mogući stručnjaci rukometa, rekli bi kako se radi o neatraktivnom, sporom rukometu, međutim Španci imaju strašnu jačinu kolektiva. Taktički su nevjerovatno pripremljeni, i igrači koji godinama igraju zajedno, uz neke mlade koji su im priključeni, još jednom su pokazali da su nacija koja pokazuje šta znači jedan kompaktan tim - iskren je srpski rukometni stručnjak.

Reprezentacija Danske osvojila je bronzanu medalju na Evru, gdje je nakon produžetaka pobijedila aktuelnog olimpijskog šampiona Francusku. Ilić ističe kako su oni odigrali siguran turnir, gdje je dosta navijača očekivalo zlatnu medalju u njihovim rukama.

- Mislim da je danski selektor smislio sve najgore za svoju ekipu na ovom turniru. Igračima je prenešena loša poruka da će im biti lako sa Španijom, čiji su igru potcijenili, a proradio španski inat i na kraju ostvarena pobjeda nad skandinavskom ekipom. Ostaje žal jer je Danska igrala dobro - navodi šef struke Vesprema.

Govorivši o partijama reprezentacije Srbije, koja je zauzela 14. mjesto na šampionatu Evrope, Ilić je istakao kako je igrački deficit sa zaraženim igračima bio nenadoknadiv.

- Grupa sa Hrvatskom i Francuskom je bila jako teška. Protiv Ukrajine smo izgledali dobro. Smatram da je bio ključan meč sa Hrvatima, gdje je par igrača zakazalo. Igra nije bila na visokom nivou i potom je došlo do pada i gubitka utakmice. Poslije toga, sa Francuzima nismo mogli da smognemo više snage da odigramo bolje jer su oni fizički superiorniji od Srbije. Srpski tim treba da ima viziju za budućnost, i uz ozbiljan rad i posvećenost, rezultati moraju doći - iskren je proslavljeni srpski rukometaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana