Igrači u Premijer ligi klečaće samo na važnim mečevima

Tanjug
Igrači u Premijer ligi klečaće samo na važnim mečevima

LONDON - Fudbaleri koji nastupaju u Premijer ligi ubuduće će klečati pre početka utakmica samo kada su važni mečevi ili datumi u godini, preneo je danas Skaj sports, kao i brojni engleski mediji.

Kapiteni klubova elitnog ranga engleskog fudbala postigli su saglasnost da ovaj čin, kojim se pokazuje solidarnost u borbi protiv rasizma, bude primenjivan samo u posebnim prilikama.

Fudbaleri će tako klečati uoči mečeva prvog i poslednjeg kola, na Boksing dej, u finalima FA Kupa i Liga kupa i u nedelji kampanje

"Nema mesta za rasizam" u oktobru i martu.

"Odlučili smo da odaberemo značajne momente uoči meceva tokom sezone kako bismo pokazali naše jedinstvo u borbi protiv svih formi rasizma. Ovim činom nastavljamo da pokazujemo solidarnost za ostvarenje zajedničkog cilja.

Ostajemo odlučni kako bismo iskorenili rasne predrasude i omogućili društvo koje će poštovati jednakost i priliku za sve", stoji u zajedničkom saopštenju klubova Premijer lige.

Igrači u najbogatijoj fudbalskoj ligi Evrope počeli su da kleče posle ubistva Amerikanca Džordža Flojda, žrtve policijske brutalnosti u Mineapolisu maja 2020. godine, kao i zbog pokreta Crni životi su važni (Black Lives Matter) koji je kasnije nastao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana