Igrači Sloge poraženi od Arsenala iz Tule: Ćurguza brine viroza

Darko Pašagić
Igrači Sloge poraženi od Arsenala iz Tule: Ćurguza brine viroza

ANTALIJA - Šef stručnog štaba premijerligaša Sloge Zoran Ćurguz poslije druge provjere u Antaliji, u kojoj su njegovi izabranici poraženi u Beleku od ruskog Arsenala iz Tule sa 0:2, je naglasio da veliki problem predstavlja viroza, koja je praktično desetkovala njegov tim.

Rusi su do trijumfa stigli pogocima Iraklija Manelova u četvrtom i Gurama Adzhoueva u 87. minutu.

-  Otkako smo došli u Antaliju, čak 12 igrača je imalo virozu, zbog koje su tri, četiri dana prikovani za krevet, a onda se još isto toliko vremena oporavljaju. Tako smo praktično u situaciji da pojedini fudbaleri, kao što su David Čolić, Nikola Popara i Ostoja Šaula u Turskoj nisu odigrali još nijedan minut. Eto, protiv Arsenala su na terenu bili Franko Dadić i Karlo Stapić, dvojica fudbalera koji su izašli iz viroze i vidjelo se po njihovom kretanju i igri da se još nisu u potpunosti oporavili. Međutim, šta da se radi, nadam se da ovo neće ostaviti negativne posljedice na cjelokupni pripremni period - naglasio je Ćurguz.

Strateg Dobojlija prokomentarisao je i sam tok utakmice protiv ekipe iz Rusije.

- Fudbaleri Arsenala su igrali visoki presing i prilično grubo, kao da je takmičarska utakmica. Na to moji igrači nisu baš navikli i ovo im je bila dobra lekcija. Praktično već na samom otvaranju utakmice, poslije kornera primili smo nesmotreno gol. U drugom susretu pogodili smo prečku i stvorili još dvije prilike, a onda smo opet poslije naše greške u samom finišu susreta primili i drugi pogodak - nastavio je Ćurguz.

Ovo je bila četvrta utakmica Sloge u pripremnom periodu, prva u kojoj su poraženi, ali i prva u kojoj nisu pogodili protivničku mrežu.

- U prva tri susreta postigli smo 11 golova, uz dvije pobjede i remi, ali moram da budem iskren, Arsenal je sigurno najjači rival do sada. Nije nam rezultat bio u prvom planu, međutim, iz ove utakmice svi zajedno možemo mnogo toga da naučimo - dodao je Ćurguz.

UFA

Posljednju kontrolnu utakmicu na pripremama u Antaliji fudbaleri Sloge odigraće u srijedu, 8. februara. Rival će biti još jedan ruski klub, UFA.

- Nadam se da će do tada biti bar malo povoljnija situacija sa virozom i da ćemo za ovaj susret imati više fudbalera na raspolaganju - naglasio je šef stručnog štaba Sloge Zoran Ćurguz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana