Igrači se žale na travu stadiona Santiago Bernabeu, ali je Real neće mijenjati

Kliks
Foto: Printscreen

Real Madrid je pobijedio RB Lajpcig rezultatom 2:0 u srijedu u utakmici Lige prvaka, ali ovaj susret je otkrio loše stanje nove trave stadiona Santiago Bernabeu.

Trava je bila vidno loša i kada se odigravala utakmica LaLige između Real Madrida i Malorke.

"Stanje terena nam ne pomaže da igramo našu igru", priznao je golman Reala Tibaut Kurtoa.
Tokom utakmice između Reala i Lajpciga oglasio se igrač Rajo Valecana Mario Suarez putem Tvtera, koji je takođe istakao loše stanje terena.
Međutim, jedan od direktora Reala Emilio Butragueno je objasnio u čemu je problem.
"Trava potiče iz Ekstremadure gdje su temperature bile veoma visoke pa je travi teško da se aklimatizira, ali u narednim sedmicama će se oporaviti", kazao je on.

Novinar Jose Feliks Diaz tvrdi da je travu oštetila ekstremna vrućina u posljednjim danima avgusta na plantaži Ekstremadura.

Trava je posijana loše i posljedice se vide, ali se očekuje poboljšanje stanja. Zbog toga u Realu ne planiraju ponovo skidati travnjak te raditi posao iznova. Ipak, zaposlenike zadužene za travu čeka dosta posla jer su primorani raditi "na gradilištu" s obzirom na činjenicu da radovi na stadionu i dalje traju između utakmica.
Kad stadion bude završen, postojaće mehanizam koji će omogućiti sklapanje trave i njeno spremanje u posebnu komoru. Ipak, sada je prioritet oporavak trave za narednu utakmicu koja se igra 2. oktobra između Reala i Osasune. Bliži se i El Klasiko s Barcelonom, koji je na rasporedu 16. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana