Igokei nude mjesto u kvalifikacijama?

Milan Zubović
Igokei nude mjesto u kvalifikacijama?

Banjaluka - Igokea iz Aleksandrovca ima mjesto u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona iduće sezone, ako je vjerovati "Vikipediji" i španskom listu "Mundo deportivo".

Evropski ogranak Svjetske košarkaške federacije (FIBA) ponudio je mjesto u kvalifikacijama novoformirane Lige šampiona prvaku BiH, prenosi španski list, gdje bi uz njega trebalo da nastupi još 31 tim. U Igokei čekaju da budu završene sve lige u regionu i da podvuku liniju ispod ove sezone pa će onda praviti planove za budućnost.

Planirana su dva kruga kvalifikacija, a klubovi će biti podijeljeni po renkingu, dok klubovi iz iste države neće moći da igraju međusobno. Prvi mečevi prve runde trebalo bi da budu igrani 27. septembra, a revanši dva dana kasnije. Pobjednici će u drugi krug kvalifikacija koji je planiran za 4. i 6. oktobar. Ipak, ovo sve tek treba da potvrdi FIBA tokom juna, a uz to i klubovi moraju da se izjasne hoće li nastupati, mada je već sad većina njih potvrdila učešće.

Osim Igokee, u kvalifikacijama bi za sada trebalo da nastupe Limburg, Pardubice, Monako, Ludvigzburg, Nea Kifisija, Kremona, Vitautas, Bilbao basket, Muratbej, Cmoki Minsk, Lukoil, Cibona, Horsens, Kalev/Kramo, Kouvot, Mornar, Donar, Porto, MZT, Himik, Šefild. Uz njih, trebalo bi da tu još budu predstavnik Izraela, četvrtoplasirani tim iz Poljske lige, šampioni Mađarske i Rumunije te dva tima iz Srbije, dok će biti podijeljene četiri vajld karte. Klubovi koji će direktno nastupati u Ligi šampiona su Ostende, Krelan Okapi, Nimburk, Dečin, Strazbur, Avel, Oldenburg, Aris, PAOK, Avelino, Venecija, Valmiera/Ordo, Riga, Neptunas, Juventus, Rosa Radom, Funelabrada, Tenerife, Banvit, Karšijaka kao i još dva kluba iz Izraela te jedan iz Poljske gdje još traju prvenstva.

KS BiH nije upoznat

U Košarkaškom savezu nisu upoznati sa mogućnošću da šampion države nastupi u kvalifikacijama.

- Nisam upoznat sa time i zvanično nismo ništa dobili - kratko je prokomentarisao predsjednik KS BiH Aleksandar Fulurija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana