Igokea u baraž sa drugog mjesta

M. Z.
Foto: FIBA

SOLUN - Pobjedom protiv PAOK-a rezultatom 75:64, košarkaši Igokee osigurali su drugo mjesto na tabeli grupe E Lige šampiona koje im za protivnika donosi Ostende u baražu za popunu top 16 faze.

Ekipa iz Aleksandrovca pružila je sjajnu partiju na gostovanju u Solunu i po drugi put dobila grčki tim ove sezone, nakon slavlja u prvom kolu.

Rezultatska klackalica viđena je u prvom poluvremenu u kojem su gosti većinom kontrolisali igru i rezultat da bi početkom trećeg perioda odlično zaigrali u odbrani iz koje su dolazili do laganih poena.

Tokom posljednjeg perioda imali su i 18 poena prednosti te domaćinu nisu dozvolili da ozbiljnije zaprijeti. Ekipu je sa klupe ponovo vodio Marko Barać jer je Dragan Bajić bio odustan zbog operacije diskus hernije.
Baraž za popunu top 16 faze biće igran na dvije dobijene utakmice.

Prvi susret Igokee i Ostendea na rasporedu je 4. ili 5. januara u Laktašima, revanš je sedam dana kasnije, a eventualna majstorica ponovo u Republici Srpskoj 18. ili 19. januara. Pobjednik tog duela igraće u grupi sa Unikahom, Klužom i boljim iz meča Karšijaka/Hapoel Jerusalim - Prometej.

Najbolji kod pobjednika bio je Dešon Stivensa sa 19 poena i devet skokova, a po deset su ubacili Džejms Robinson i Markel Starks. Kod domaćina prednjačio je Džermejn Lov sa 20 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana