Igokea traži izlaz iz rezultatske krize: Vrijeme je da odigramo kako možemo

Darko Dragičević
Igokea traži izlaz iz rezultatske krize: Vrijeme je da odigramo kako možemo

LAKTAŠI - Igokea i FMP Železnik tražiće izlaz iz rezultatske krize u međusobnom duelu kojim će u subotu od 18 časova biti otvoreno 21. kolo regionalne ABA lige.

U težoj situaciji je svakako domaći tim koji ne zna za uspjeh već 10 kola i svaki meč im je veoma važan u borbi za opstanak. Trener Igokee Vladimir Jovanović je tokom karijere vodio FMP, tako da poznaje neke od košarkaša, te smatra da njegove izabranike ne očekuje lak zadatak.

- Očekuje nas teška i zahtevna utakmica protiv dobrog protivnika. Igramo na domaćem terenu i trebalo bi da damo svoj maksimum, da budemo spremni i da odgovorimo na njihovu fizičku i agresivnu igru. Zaista verujem u svoje igrače i u ovaj tim i mislim da je vreme da odigramo onako kako možemo - rekao je Jovanović.

Jedan od najiskusnijih igrača domaćeg tima Dragan Milosavljević svjestan je važnosti susreta.

- Utakmica sa FMP-om je jako bitna za nas, jer posle niza poraza svesni smo da treba da krenemo da dobijamo utakmice. Treniramo dobro i to treba da pretočimo na teren. Da u utakmicu uđemo maksimalno agresivno i da držimo fokus svih 40 minuta. Ekipa iz Železnika je jedna jako mlada ekipa koja igra sa velikom dozom energije i željni su dokazivanja, i neće biti nimalo lak meč za nas - dodao je Milosavljević.

Na drugoj strani ekipa iz Železnika je u seriji od četiri poraza koju žele da prekinu.

- Verujem u svoj tim, znam koliko truda i rada ulažemo svi svaki dan i siguran sam da će nam se pre ili kasnije to vratiti. Želimo da izađemo iz nezgodne situacije u koju smo upali, iako to nije posledica same košarke. Idemo sa željom da pobedimo u ovoj utakmici. Znamo da je našem protivniku potrebna pobeda, ali potrebna je i nama da bismo što pre obezbedili poziciju u plej-ofu - rekao je trener Nenad Stefanović.

Tradicija je na strani Igokee koja je u Laktašima ostvarila četiri pobjede u šest mečeva i ne zna za poraz od 2018. godine na domaćem terenu u duelu sa ovim rivalom.

Duel centara

Duel u Laktašima obilježiće i duel centara Nikole Tanaskovića s jedne i Ebuke Izundua s druge strane. Centar Igokee je trenutno na prosjeku od šest skokova i 13,8 poena (drugi strijelac tima), dok je Izundu na 5,4 skoka i 7,8 poena po meču pa bi njihov duel mogao da donese prednost ekipi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana