Igokea pregazila Krku

Milan Zubović
Foto: aba-liga.com

LAKTAŠI - Pobjedom protiv Krke u 26. kolu ABA lige sa 108:81, košarkaši Igokee zaključili su ligaški dio takmičenja na svom terenu mada ih još čeka gostovanje Crvenoj zvezdi u odgođenom susretu.

Od ranije je poznato da će četa Dragana Bajića drugu sezonu zaredom igrati u doigravanju, a trijumf protiv ekipe iz Novog Mesta približio ih je petoj poziciji na tabeli koja bi im u baražu plej-ofa za protivnika donijela četvrtoplasirani tim što će biti Budućnost ili Cedevita Olimpija.

Aleksandrovčani se bore sa FMP-om za petu poziciju, a u slučaju istog skora imaće prednost jer su bolji u međusobnom duelu. Pitanje pobjednika na susretu u Laktašima uopšte nije bilo postavljano.

Domaćin je odlično započeo meč protiv "fenjeraša" i pogađao iz svih pozicija pa je na veliki odmor otišao sa 16 poena prednosti, a slovenačkom timu sasuo je čak 57 poena za uvodnih 20 minuta tokom kojih je Dalibor Ilić ubacio 17. Sa furioznom igrom Igokea je nastavila i u drugom poluvremenu kada je pred kraj treće četvrtine stigla i do 31 poena prednosti, a sve ostao bilo je samo odrađivanje posla da bi 100. poena na meču ubacili pet minuta prije kraja.

Najbolji kod pobjednika bio je Dalibor Ilić sa 31 poenom, devet skokova i pet asistencija, Aleksa Radanov ubacio je 15 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana