Igokea osigurala baraž za top 16 Lige šampiona

M. Z.
Igokea osigurala baraž za top 16 Lige šampiona

PRAG - Košarkaši Igokee osigurali su nastup u baražu za popunu top 16 faze Evrolige, mada još imaju izgleda da direktno izbore nastup u drugoj rundi.

Izabranici trenera Dragana Bajića nadigrali su Nimburk rezultatom 73:69, na gostovanju u petom kolu grupe D Lige šampiona pa sada imaju skor tri pobjede i dva poraza, dok je češki tim ostao na jednom trijumfu čime je izgubio šanse da se domogne druge runde. Sutra se sastaju Bahčešehir i Bilbao, a ukoliko slavi turski klub sve tri ekipe bi imale skor 3-2 pa bi posljednje kolo odlučivalo o plasmanu na tabeli. Da bi ekipa iz Republike Srpske izbila na prvu poziciju bilo bi potrebno da slavi u posljednjem kolu uz trijumf Čeha u Španiji. Ipak, to je domen teorije, a u taboru aleksandrovačkog tima ponosni su na činjenicu da su se izvukli iz teške situacije te izborili još dvije dodatne utakmice.

Igokei nije bilo lako da dođe do trijumfa u "Kralovki". Utakmica je bila tvrda svih 40 minuta, a Bajićevi momci nisu gubili koncentraciju i uspjeli su da slome žilavi češki tim. Igokeu je predvodio Brajant Kraford sa 22 poena, Nikola Tanasković dodao je 18 uz sedam skokova dok je kapiten Marko Jošilo imao osam poena, sedam asistencija i 11 skokova. U domaćem timu Marek Klasen je ubacio 14 poena i podijelio deset asistencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana