Igokea neuspješna na gostovanju kod Cibone: Poraz najmanji problem

 Milan Zubović
Igokea neuspješna na gostovanju kod Cibone: Poraz najmanji problem

ZAGREB - Sa samo osam igrača u rotaciji Igokea nije uspjela da dođe do trijumfa u Zagrebu protiv Cibone, iako je imala odličnu priliku da izbori makar produžetak.

“Vukovi” su slavili rezultatom 77:76, u 11. kolu ABA lige, čime su prekinuli niz od četiri poraza protiv Aleksandrovčana na svom terenu. Kao i na nekoliko ranijih utakmica čete Dragana Bajića viđena je drama u završnici. Domaćin je poveo sa 77:75, šest sekundi prije kraja meča, da bi Antabija Voler promašio šut za tri poena, a Marko Jošilo fauliran prilikom ofanzivnog skoka. Dobio je kapiten Igokee dva slobodna bacanja. Prvo pogodio, drugo promašio pa je pobjeda ostala u Zagrebu. Bajić je ponovio kolike mu probleme stvaraju povrede igrača, a posljednji koji je ispao iz stroja je Kendrik Rej. Uz to novopridošli Nenad Nerandžić moći će da zaigra tek u drugom dijelu regionalnog takmičenja, jer je već igrao za FMP.

- Kontrolisali smo utakmicu u prvom poluvremenu, pogotovo u defanzivi, a poraz smo doživjeli zbog lošeg otvaranja drugog poluvremena gdje smo bili bez energije i odgovornosti. Dozvolili smo im otvorene šuteve i lake poene. Pokušavali smo da ih stignemo, ali se osjetio problem koji imamo. Poraz nam je najmanji problem. Rej se razbolio, Kraford je igrao pod tabletama i to su nam veći problemi, pogotovo jer nas za čeka utakmica u Ligi šampiona. Dosta nas je namučio i put u Prag autobusom, što se i sada osjetilo. Promašili smo 11 bacanja, bilo je dekoncentracije u nekim momentima i samim tim dođe ovakav poraz - izjavio je Bajić.

Njegova ekipa ugostiće Bahčešehir, ove srijede u šestom kolu Lige šampiona i boriće se za drugo mjesto na tabeli.

- Neki igrači su bili spremni za druge uloge u odnosu na one koje imaju sad. Moramo se prilagoditi. Za neke stvari treba vremena. Neki igrači nisu imali dodirnih tačaka sa ABA ligom i potrebno je vrijeme da se sve sklopi. Imamo probleme, ali moramo ići dalje. Slijedi nam bitna utakmica u Ligi šampiona i borba za drugo mjesto u grupi - kazao je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana