Igokea na pogon Amerikanaca pokorila "Gripe"

G.S.
Igokea na pogon Amerikanaca pokorila "Gripe"

SPLIT - Košarkaši Igokee savladali su Split u gostima i stigli do treće pobjede u ABA ligi, a računajući i Ligu šampiona, četvrte uzastopne.

Aleksandrovčani su na ovaj način gotovo u potpunosti izbrisali poraz od Mornara na otvaranju sezone te još jednom pokazali da će se boriti za gornji dio tabele. Nisu momci Dragana Bajića bili na najvišem nivou, napravili su prilično veliki broj grešaka i promašili nekoliko zicera, naročito u prvih 20 minuta, ali su u ključnim trenucima uspjeli da zadrže hladnu glavu i ostave Splićane na nula pobjeda. Poslije dobrog starta meča (15:6) dozvolili su domaćim da se vrate u egal i sve do samog kraja treće dionice nisu uspjeli značajnije da se odvoje (57:51).

Na otvaranju četvrtog perioda otišli su na dvocifrenu prednost, zahvaljujući sjajnoj igri Kendrika Reja. Splićani su se još jednom vratili na -5, ali su Brajant Kroford i Amsal Delalić ponovo vratili vodu na mlin "igosa".

Rej je meč završio sa 23. poenom i šest asistencija, a 14 je dodao Dešon Stivens. U redovima Splićana istakao se Šenon Šorter sa 16 poena.

Doskorašnji Bajićev pomoćnik Marko Barać ni poslije četiri kola ne zna za pobjedu. Mega je izgubila na domaćem terenu od Cibone poslije produžetka (93:100) te upisala svoj najgori start u istoriji lige.

Domaći su katastrofalno pristupili meču, naročito defanzivno, što je rezultovalo sa 34 primljena poena u prvoj četvrtini. Kasnije su pokazali drugo lice, vratili se u meč i preuzeli kontrolu, ali su propustili šansu da dokusure rivala u regularnom vremenu. Cibona je bila dosta konkretnija u dodatnih pet minuta te upisala drugi trijumf u nizu.

Budućnost je u derbiju kola bila bolja od Cedevita Olimpije, koja je i u Podgorici nastupila bez nekoliko važnih igrača.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana