Igokea igra za majstoricu

Milan Zubović
Igokea igra za majstoricu

LAKTAŠI - Pred košarkašima Igokee je težak zadatak u večerašnjem meču (19 časova) protiv Cedevita Olimpije.

Pobjeda donosi majstoricu u borbi za polufinale plej-ofa ABA lige, dok bi poraz značio kraj sezone na regionalnoj sceni. Izabranici trenera Dragana Bajića izgubili su prvi susret igran u Ljubljani tako da su sada pod imperativom pobjede, a naruku im ne ide ovosezonski skor sa “zmajčekima”. Naime, poraženi su u sva tri odmjeravanja snaga pa se nadaju da bi konačno mogli da dođu do trijumfa i trećeg meča koji bi bio igran iduće nedjelje u Ljubljani.

- Očekujem za stepen bolju reakciju mog tima pogotovo u defanzivnom dijelu, a ofanzivno mogu reći sam zadovoljan jer smo šuterski bili raspoloženi i te dobre stvari trebamo da prenesmo u ovaj meč. Naravno da očekujem da u nekim segmentima protivnik ima malo lošiji dan kako bismo se mi mogli nadati pozitivnom rezultatu. Očekujem da nas publika podrži u ovom meču jer imamo želju da odemo na majstoricu u Ljubljanu. Nadam se da će nam to poći za rukom - rekao je Bajić.

Analizirajući prvu utakmicu Bajić je rekao da su igrali protiv mnogo jakog protivnika koji je bio šuterski raspoložen.

- Optimistično sam ušao u prvu utakmicu pripremajući i nadajući se jednom dobrom odgovoru mojih momaka, međutim, u nekim momentima nismo bili na visini zadatka. Možemo reći da smo 35 minuta bili na korak iza Cedevita Olimpije i malo je falilo koncentracije u defanzivi gdje im nismo smjeli dozvoliti da koriste neke stvari koje inače dobro rade. Treba uzeti u obzir i kvalitet rivala koji igra stvarno dobru košarku, pogotovo kada su šuterski raspoloženi i tada je puno teže igrati i mnogo jačim timovima nego što smo mi - dodao je Bajić.

Jednu od najboljih partija sezone član Igokee Dalibor Ilić odigrao je upravo protiv Cedevita Olimpije na domaćem terenu, ali je njegov tim doživio ubjedljiv poraz. Sada se nada drugačijem ishodu.

- Ovih par dana iskoristili smo da se odmorimo i korigujemo stvari koje nisu bile dobre u Ljubljani. Igramo pred domaćom publikom i trebalo bi da izađemo sa puno više samopouzdanja, puno više agresivnosti, prije svega da odbranimo svoj teren. Željni smo pobjede i nadam se da ćemo seriju vratiti u Ljubljanu - naglasio je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana