Igokea i Crvena zvezda zatvaraju peto kolo ABA lige: Spektakl u Laktašima

Milan Zubović
Igokea i Crvena zvezda zatvaraju peto kolo ABA lige: Spektakl u Laktašima

LAKTAŠI - Petu rundu ABA lige zatvoriće Igokea i Crvena zvezda koje će večeras od 18 časova odmjeriti snage u Laktašima, a ova dva tima se uz Partizan nalaze u najboljoj formi od svih ekipa na Jadranu.

Ovaj susret domaćin dočekuje u dobroj formi, jer je nakon uvodnog poraza vezao tri pobjede u regionalnom takmičenju kao i slavlje u Ligi šampiona koje ga je ipak mnogo koštalo. Naime, dobro raspoloženje u ekipi kvari teška povreda Marija Nakića kojeg zbog kidanja ligamenta koljena neće biti nekoliko narednih mjeseci, a vrlo je moguće da je za njega sezona završena. To znači da će neki drugi momci dobiti više minuta da se iskažu i pokušaju svoj tim dovesti do šeste pobjede nad Beograđanima u Laktašima na 13 međusobnom odmjeravanju snaga.

- Očekuje nas veliki spektakl u našem malom mjestu, jer nam dolazi evroligaška ekipa, aktuelni osvajač ABA lige, što je veliki mamac za gledaoce i nadam se da će dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta što je i suština ovog sporta, da dvorana bude popunjena i da gledaoci uživaju u košarkaškoj predstavi. Dobro smo trenirali i bez pritiska očekujemo aktuelnog šampiona. U sastavu neće biti Darka Talića koji se još nije oporavio i Marija Nakića koji će odsustvovati duži period - rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

S druge strane “crveno-bijeli” imaju sva tri trijumfa u ABA ligi, s tim što je odgođen meč sa Cedevita Olimpijom, dok su nadigrali Bajern (78:72) u petom kolu Evroligi čime su stigli do prve pobjede u ovom takmičenju.

- U pripremi sa svojim saradnicima uočio sam da Zvezda ima 17 igrača i suludo bi bilo da ih sve analiziram i da to prenosim svojim igračima. Naš bivši igrač Dalibor Ilić, koji je prošle godine bio jedan od najboljih, nema mjesta u prvih 12, što dovoljno govori o kvalitetu i kakve su im ambicije ove sezone. Lijep je osjećaj pobijediti Crvenu zvezdu, međutim ne znam koliko je to realno u ovom momentu. Tokom prošle sedmice nisam sebi nametao bilo kakvu dozu pritiska i želim da uživam u lijepim stvarima, a to su naše četiri pobjede prethodnih dana kojima smo se izvukli za uvodne poraze, a ovaj tim ima karakter i imaćemo zapaženu ulogu u ovoj ligi - istakao je Bajić.

Veliki dio zasluga za pobjede Igokee ide na račun Brajanta Kraforda koji je nemilosrdan prema protivničkim odbranama, a sada će biti na velikom iskušenju protiv ekipe koja igra snažnu odbranu.

- Ovo je bilo nekoliko veoma dugih dana, ali mislim da smo uhvatili dobar tempo. To planiramo nastaviti i na utakmici sa Zvezdom, naravno uz isti trud i strast na terenu. Želimo igrati zajedno, zabaviti se na terenu i ostvariti naš cilj, a to je pobijediti sljedeću utakmicu - kazao je Kraford.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana