Igokea gostuje PAOK-u u šestom kolu Lige šampiona: Pobjeda za mnoštvo benefita

Milan Zubović
Igokea gostuje PAOK-u u šestom kolu Lige šampiona: Pobjeda za mnoštvo benefita

SOLUN - Košarkaši Igokee vjeruju u pobjedu protiv PAOK-a u večerašnjem susretu šestog kola Lige šampiona (18.30), koja bi im donijela drugo mjesto na tabeli grupe E, dok bi u baražu za popunu top 16 faze igrali protiv Ostendea i pri tome imali prednost domaćeg terena.

U slučaju poraza, ekipa iz Aleksandrovca igraće protiv Strazbura u baražu i neće imati prednost domaćeg terena, jer će serija biti igrana na dvije pobjede, tako da belgijski predstavnik djeluje kao bolja opcija. Susret u Solunu trebalo je da bude odigran prošle sedmice, ali je odgođen zbog infekcije virusom korona nekoliko igrača domaćeg tima. Prvi susret dobila je Igokea uz dosta muke na samom početku grupne faze, a AEK ne briljira ove sezone u nacionalnom prvenstvu i ima samo tri pobjede iz devet mečeva, od kojih je dvije upisao u posljednja tri susreta. Aleksandrovčane će i u ovom meču predvoditi pomoćni trener Marko Barać, umjesto Dragana Bajića, koji je imao lakši hirurški zahvat pa mora da miruje, a nije ga bilo ni protiv Krke u Novom Mestu, gdje je njegova ekipa stigla do sedmog trijumfa u ABA ligi. Upravo iz Slovenije tim se zaputio u Grčku i maksimalno spreman čeka novi izazov.

- Očekuje nas veoma bitna utakmica protiv PAOK-a i pobjedom osiguravamo prednost domaćeg terena u razigravanju za top 16 fazu, što bi nam stvarno jako mnogo značilo - riječi su plejmejkera Igokee Darka Talića.

On se vratio u sastav nakon oporavka od povrede i nekoliko propuštenih utakmica, a protiv Krke postigao je pet poena, dok je protiv Grka u prvom kolu ubacio sedam.

- Poznajemo se koliko-toliko iz prve utakmice, mada će sada biti neka nova priča jer je prošao dobar dio sezone i ekipe su mnogo uigranije nego što je to bio slučaj na startu. Nema mnogo pametovanja pred ovaj meč i naš prvenstveni cilj je da prenesemo fokus i način igranja kao što smo imali protiv Krke, kada smo ostvarili pobjedu. Tada smo odigrali timski i prije svega bili jaki u odbrani. Ako tako izađemo na parket i protiv PAOK-a, nemamo čega da se plašimo. Svi smo puni samopouzdanja i daćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu - izjavio je Talić.

Raspored

Prva utakmica baraža na rasporedu je kod bolje plasirane ekipe (4-5. januar), revanš kod poražene (11-12. januara), a eventualna majstorica ponovo na parketu bolje plasiranog tima (18-19. januar). Ukoliko Igokea u baražu pobijedi Belgijance, u top 16 fazi za protivnike će imati Unikahu, Kluž i boljeg iz baraž susreta Hapoel Jerusalim/Karšijaka - Prometej (Ukrajina). U slučaju da u baražu izbace Strazbur, igrali bi protiv Sombatelja, Ritasa i boljeg iz susreta Tenerife - Hapoel Jerusalim/Karšijaka u drugoj rundi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana