Igokea gostuje kod Hapoela: Po iznenađenje i brejk u Izrael

 Milan Zubović
Igokea gostuje kod Hapoela: Po iznenađenje i brejk u Izrael

HOLON - Prvo iskušenje u 2023. godini košarkaši Igokee imaće u Izraelu. Ekipa Dragana Bajića večeras od 20 časova igraće prvu utakmicu baraža za popunu top 16 faze, a rival će joj biti Hapoel Holon.

Aleksandrovčani su imali dovoljno vremena da se odmore nakon poraza od Studentskog centra u ABA ligi i sada očekuju bitku sa aktuelnim šampionom Izraela. Kolika je snaga domaćeg tima, svjedoči podatak da je prošle sezone stigao do druge titule u istoriji nakon što je u finalu plej-ofa nadigrao Bnei Hercliju. Ipak, nisu briljirali u grupnoj fazi takmičenja, koje su završili na drugom mjestu grupe sa četiri pobjede i dva poraza, dok je Igokea bila treća u svojoj grupi sa skorom 3-3. Top 16 fazu izboriće ekipa koja ostvari dvije pobjede. Druga utakmica na rasporedu je za sedam dana u Laktašima, a eventualna majstorica takođe u Izraelu 18. januara.

Bajić u ovom susretu može da računa na centra Nenada Nerandžića koji je već odigrao meč protiv Bahčešehira. U sastavu neće biti Dragana Milosavljevića koji nije registrovan za prvu utakmicu i ekipi će se priključiti nakon što se ona vrati kući, a trebalo bi da zaigra na drugom meču iduće sedmice u Laktašima.

- To je ekipa koja je do posljednjeg kola držala prvu poziciju u grupi za direktan plasman u top 16, međutim porazom od Ostendea došla je u situaciju da razigrava sa nama. Dobro su posloženi, sa jako kvalitetnim Amerikancima i na prvo mjesto ću staviti Reglanda koji je motor tog tima. Stvarno vodi taj tim individualnim kvalitetom i pruža sjajne partije. I ostali dio tima, sa Džonsonom, Džonsom, sa još nekoliko Amerikanaca na spoljnim i centarskim pozicijama, sigurno će biti težak ispit za nas. Međutim, pokušali smo u ovih nekoliko dana malo i da treniramo, da smo na okupu. Ima nas deset, pa ćemo vidjeti šta možemo da pružimo protiv favorita u toj utakmici - izjavio je Bajić.

S druge strane, kod domaćina neće biti Erika Grina koji je napustio ekipu prije nekoliko dana i pojačao podgoričku Budućnost. To je veliki udarac za izraelski tim jer je Grin bio među liderima ekipe, ali i ostatak tima uliva strahopoštovanje. Trener im je iskusni Gaj Gudes koji je ujedno i selektor Izraela, a prvo ime nekadašnja vedeta Crvene zvezde Džo Regland. Tu su još Šon Douson, Kris Džonson, Džavin Delorije kao i Marvin Džons koji je igrao za Cedevita Olimpiju.

Grupa I

Pobjednik baraž duela između Igokee i Hapoela plasiraće se u grupu I, gdje su već smješteni Strazbur i Galatasaraj kao pobjednici grupa A i C, dok će četvrti klub biti pobjednik susreta Dižon - Peristeri koji su sinoć igrali svoj prvi susret. Prve dvije ekipe iz grupe izboriće nastup u četvrtfinalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana