Igokea gostuje kod Cedevita Olimpije u ABA ligi

M. Z.
Igokea gostuje kod Cedevita Olimpije u ABA ligi

LAKTAŠI - Povratak na pobjednički kolosijek u ABA ligi košarkaši Igokee tražiće na teškom gostovanju kod Cedevita Olimpije.

Aleksandrovčani su vezali devet poraza u regionalnom takmičenju pa se nadaju da bi konačno mogli do pobjede na gostovanju u Ljubljani, a meč 20. kola na rasporedu je u nedjelju od 19 časova. Prije reprezentativne pauze Igokea je osvojila Ku­p BiH i na završnom turniru upisala dvije pobjede pa se nada da će nastaviti u istom ritmu iako je naredni protivnik mnogo teži.

- Očekuje nas zahtevna utakmica u Ljubljani protiv dobrog tima sa sjajnim individualcima koji su posebno potentni u napadu. Igraju sa dosta tranzicije i dosta lakih poena postižu iz tog segmenta igre, tako da će biti potrebna dobra koncentracija mojih igrača uz dobro trčanje nazad i zaustavljanje njihovog kontranapada. Pored toga, oni imaju puno drugih kvaliteta. Ekstremno su dobri u šutu za tri poena, tako da i tu moramo da obratimo pažnju. Iskoristili smo ovu pauzu da dobro treniramo, koliko smo mogli, jer smo imali nekih kadrovskih problema, ali nadam se da ćemo posle puze i osvajanja Kupa igrati sa više samopouzdanja i nadam se našoj dobroj predstavi - rekao je trener Igokee Vladimir Jovanović.

Kapiten Igokee Marko Jošilo vjeruje da je došlo vrijeme za njihovu najbolju partiju sezone.

- Čeka nas utakmica protiv ekipe koja dugo vremena nije bila kompletna i sada se popunila te ulaze u ovaj meč kao favoriti. Iza nas je ostao osvojen Kup BiH i neki dobar rad na treningu, tako da sa drugačijom energijom i elanom ulazimo u ovu utakmicu. Nadamo se da će uloga favorita i domaći teren njima predstavljati određeni pritisak i da ćemo parirati svih 40 minuta te odigrati jednu od najboljih utakmica sezone i da pokušamo ostvariti pobedu - istakao je Jošilo.

Parovi, subota: Split - Partizan (18), Budućnost - Zadar (20). Nedjelja: Cibona - Crvena zvezda (15.30), Cedevita Olimpija - Igokea (19). Ponedjeljak: Borac - Studentski centar (18), Mega - Mornar (20). MZT - FMP (igrano u petak).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana