Igokea gostuje kod Borca u 16. kolu ABA lige: Jovanović debituje u Čačku

Milan Zubović
Igokea gostuje kod Borca u 16. kolu ABA lige: Jovanović debituje u Čačku

ČAČAK - Debi na klupi Igokee novi trener ekipe Vladimir Jovanović imaće u nedjelju od 17 časova na gostovanju kod čačanskog Borca u 16. kolu ABA lige.

Jovanović je preuzeo ekipu od Dragana Bajića koji je podnio ostavku nakon serije loših rezultata ostvarenih tokom posljednjeg mjeseca kada je vezao sedam poraza od čega su četiri u regionalnom takmičenju i ima skor 5-9 na 11. mjestu tabele. Uprava je ekspresno reagovala i angažovala srpskog stručnjaka koji je bio bez posla nakon rastanka sa Crvenom zvezdom. Jovanović će imati zadatak da podigne ekipu na psihološkom planu jer su porazi ostavili trag, mada nijedan od njih nije bio prevelikom razlikom. Kapitenu Igokee Marku Jošilu biće ovo povratak u rodni grad, a svjestan je težine meča koji ga čeka.

- Novi trener je stigao, doneo novu energiju i trebaće vremena da se naviknemo na njegove zahteve. Period upoznavanja i dalje traje i moramo ga što bolje iskoristiti da budemo bolji nego što smo bili mada nema mnogo vremena za to. Čeka nas utakmica protiv Borca koji je pri dnu tabele i grčevito se bori za svaku pobedu kao i mi što treba da se borimo. Očekujem punu dvoranu u Čačku i tvrdu utakmicu koja neće biti lepa za gledanje, ali nas to ne zanima i naša jedina ideja je da pobedimo, a način na koji ćemo doći do toga je u nekom drugom planu. Iz iskustva znam da domaći teren u nekim situacijama može da stvori dodatni pritisak tako da je to jedna od naših prednosti - istakao je Jošilo.

S druge strane, Borac se grčevito bori za opstanak. Pretposljednji je na tabeli sa učinkom 3-12, a i on je vezao četiri poraza. Uprava je napravila određene promjene pa je početkom godine umjesto Marka Marinovića na klupu sjeo Dejan Mijatović, a stigao je centar Đorđe Gagić koji je nekada igrao za Igokeu. Parovi, subota: MZT - Budućnost (17). Nedjelja: Borac - Igokea (17), Studentski centar - Partizan (19.30). Ponedjeljak: Crvena zvezda - Cedevita Olimpija (18), Mega - Zadar (20). Split - FMP, Mornar - Cibona (igrano u petak).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana