Igokea slavila nakon deset poraza

M. Z.
Foto: ABA LIGA

LAKTAŠI - Nešto više od tri mjeseca bilo je potrebno košarkašima Igokee da prekinu crni niz u ABA ligi.

To je urađeno na domaćem terenu protiv FMP-a u 21. kolu regionalnog takmičenja kada su slavili su trijumf rezultatom 77:70, čime su prekinuli seriju poraza koja je trajala deset utakmica.

Posljednji trijumf na Jadranu upisali su 4. decembra prošle godine kada su bili bolji od MZT-a, a ovo je bilo prvo slavlje trenera Vladimira Jovanovića sa ovom ekipom koju je preuzeo 17. januara. Ujedno, ovo je šesta pobjeda Igokee ove sezone u kojoj još ima 14 poraza kao i utakmicu manje. Termin odgođenog susreta sa Mornarom još nije određen. S druge strane "panteri" su produbili krizu jer su vezali petu pobjedu u ABA ligi nakon čega im

Samo početak meča donio je izjednačenu borbu i gosti su nekoliko puta bili u vođstvu, ali od osmog minuta stvari na parketu kontrlisao je domaćin. Gledajući rezultat ova pobjeda Igokee djeluje lagana, ali su igrači morali dobro da se pomuče da bi stigli do nje jer su im "panteri" stalno duvali za vrat i nisu se predavali sve do posljednjeg sekunda.

Utakmica je trajala skoro 140 minuta, a domaću ekipu predvodio je Brajant Kraford sa 19 poena, pratio ga je Nikola Tanasković sa 14, a Stefan Đorđević dodao je 12. Na drugoj strani Čarls Mur je postigao 17 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana