Igokea domaćin Mornaru u 20. kolu ABA lige: Pobjeda otvara vrata plej-ofa

Milan Zubović
Igokea domaćin Mornaru u 20. kolu ABA lige: Pobjeda otvara vrata plej-ofa

LAKTAŠI - Iskupljenje za poraz od Cedevita Olimpije košarkaši Igokee m:tel tražiće u meču sa Mornarom pred svojom publikom u 20. kolu ABA lige.

Utakmica je na rasporedu u subotu od 17 časova i mnogo je bitnija domaćinu nego gostima koji juri mjesto u plej-ofu regionalnog takmičenja gdje po svemu sudeći ove sezone neće igrati ekipa iz Bara. Ekipa iz Aleksandrovca ima po devet pobjeda i poraza dok mu Ljubljančani i FMP bježe po jedan trijumf pa je za očekivati da ove tri ekipe odluče od plasmanu od četvrtog do šestog mjesta.

- Drago mi je što ćemo ugostiti naše prijatelje iz Bara. Ekipa Mornara zaslužuje svaki respekt jer je njihova forma obećavajuća u posljednje vrijeme. Igraju jako dobro u odnosu na početak sezone i probleme kroz koje su prolazili. Dobro je poznato da su malo koncepcijski promijenili tim, samim tim i igru pa je sigurno da nam neće biti lako. Posjeduju kvalitet na svim pozicijama sa jako dobrim i kvalitetnim igračima. Moramo biti maksimalno fokusirani na zadatke koje stavimo ispred sebe i izvršiti ih u najboljoj mjeri ukoliko želimo da izađemo kao pobjednici iz ovog meča - izjavio je trener Igokee Dragan Bajić.

Potom se osvrnuo i na lošu prvu četvrtinu utakmice u “Stožicama” kada su primili čak 34 poena što ih je koštalo trijumfa. Evidentno je bilo da su njegovi momci sa malo energije započeli taj meč na šta on posebno skreće pažnju.

- Očekujem dobru reakciju svog tima i smatram da smo dosta korektno trenirali poslije poraza u Ljubljani. Neke stvari koje sam uočio na prošloj utakmici ne smiju se ponavljati, pogotovo ako imamo ambicija, a imamo ih da se u drugom dijelu sezone pokušamo dokopati šestog mjesta koje vodi u plej-of. Ovo je prva stepenica, a pobjedom protiv Mornara sigurno ćemo biti bliži plej-ofu - rekao je Bajić.

statistika

Dalibor Ilić (Igokea)   Tejlor Smit (Mornar)

17      utakmice    17

24,6   minuti       23,8

11,8   poeni          7,8

6,1     skokovi      5

1        asistencije 2,2

15,6   indeks        14

Njegovoj ekipi trebalo bi da bude olakšan put do trijumfa, jer je Mornar do kraja sezone ostao bez jednog od najboljih igrača Nemanje Gordića.

- Nadali smo se da njegova povreda protiv Budućnosti nije toliko ozbiljna, međutim, poslije pregleda magnetnom rezonancom ljekari su konstatovali da se radi o težoj povredi ukrštenih ligamenata koljena i predstoji mu operacija - rekao je trener Barana Mihailo Pavićević koji od prije 15-ak dana ne može da računa na Treja Luisa koji je zbog “postkovid” problema morao da napravi pauzu do kraja sezone.

Parovi, subota: Igokea m:tel - Mornar (17), FMP - Partizan (19). Nedjelja: Budućnost - Mega (17), Crvena zvezda - Zadar (19). Ponedjeljak: Borac - Studentski centar (18). Krka - Cibona, Split - Cedevita Olimpija (igrano u petak).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana