Igokea domaćin Megi u 15. kolu ABA lige: Za prekid crne serije

G.S.
Igokea domaćin Megi u 15. kolu ABA lige: Za prekid crne serije

LAKTAŠI - Pred košarkašima Igokee jedna je od najtežih utakmica sezone, ne toliko zbog kvaliteta protivnika, već zbog velike želje da se vrate na pobjednički kolosijek poslije mjesec dana, odnosno šest vezanih poraza u svim takmičenjima, od kojih su tri u ABA ligi.

Aleksandrovčani će ugostiti Megu, a susret 15. kola regionalnog takmičenja na rasporedu je u subotu od 17 časova. Obilježiće ga dva kurioziteta. Debi u ABA ligi za Igokeu Dragan Milosavljević imaće protiv ekipe iz koje je došao prije nekoliko dana, a trener beogradskog tima Marko Barać prvi put se vraća u Laktaše, gdje je radio protekle tri sezone.

- Završili smo sa Ligom šampiona i sada nas čekaju nova iskušenja. Utakmica sa Megom dolazi nam dva-tri dana poslije utakmice sa Hapoelom, tako da smo imali malo vremena za odmor i pripremu. Znamo šta nas čeka u nastavku, tako da imamo imperativ pobjede. Ne želim da stvaram pritisak svojim igračima, ali sigurno imamo obavezu da izađemo na parket i najbolje što znamo odgovorimo na zahtjev koji smo postavili ispred sebe - rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

Njegov tim slavio je u prvom susretu ove sezone, ali sada su okolnosti malo promijenjene.

- Mega je mlad i talentovan tim koji u posljednje vrijeme pruža dobre igre, što je pokazao na posljednjoj utakmici protiv FMP-a kada je slavio. Tu su pokazali dobru dozu agresivnosti, borbenosti, poletnosti, brze igre kroz tranziciju i na kraju zasluženo slavili. Mi moramo biti fokusirani da im neutrališemo igrače na kojima je bazirana njihova napadačka igra. Moramo iskontrolisati skok i imati dobru koncentraciju kada je njihova tranzicija u pitanju. Nadam se dobrom odgovoru. Igramo na domaćem parketu, treba nam sigurno i podrška publike. Pobjeda u ovoj utakmici mnogo bi nam značila za samopouzdanje za nastavak ABA lige i da dođemo do nekih ciljeva koje smo zacrtali na početku sezone - istakao je Bajić.

Ostali parovi, subota: C. Olimpija - Split (19), Cibona - Studentski centar (21). Nedjelja: Zadar - Mornar (17.30), Budućnost - Crvena zvezda (19.30). Ponedjeljak: Partizan - MZT (18). FMP - Borac (igrano u petak).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana