Igokea domaćin Ciboni u 12. kolu ABA lige: Nišane pobjedu za prekid lošeg niza

Milan Zubović
Igokea domaćin Ciboni u 12. kolu ABA lige: Nišane pobjedu za prekid lošeg niza

LAKTAŠI - Pobjedu za prekid serije od dva poraza u ABA ligi košarkaši Igokee tražiće na svom terenu protiv Cibone u 12. kolu večeras od 18 časova.

Sa istim skorom pobjeda i poraza (5-6) oba tima ulaze u utakmicu, a posljednja dva okršaja dobila je ekipa iz Aleksandrovca, koja na svom terenu ima pozitivan skor sa Zagrepčanima. Susret je na rasporedu malo ranije jer četu Dragana Bajića očekuje put u Solun, gdje će u utorak igrati protiv PAOK-a za prolazak u baraž za popunu top 16 faze Lige šampiona. Partizan i Studentski centar bili su prejaki za Igokeu u posljednja dva meča, a trener Dragan Bajić se nada da su njegovi igrači naučili nešto iz tih neuspjeha.

- Pred nama je novo iskušenje u ABA ligi. Imali smo nekoliko dana da dobro treniramo i malo predahnemo. Cibona nije nimalo lak protivnik. Ekipa je jako talentovana, sa dobrom energijom i dobrim trenerom. Znaju svoj cilj sa kojim su ušli u sezonu. Ukoliko na pravi način odradimo zadatke koje postavimo pred sebe i neutrališemo neke stvari u njihovoj igri koje oni jako dobro rade, imaćemo lagan put do pobjede. Očekujem dobru reakciju svog tima i naglašavam da smo dobro trenirali ovih nekoliko dana. Očekujem da će publika doći da nas podrži jer nam je bila bitna u svim dosadašnjim pobjedama. Darko Talić i Milan Vulić su se oporavili od povreda i ponovo konkurišu za utakmicu - rekao je Bajić.

Plejmejker Igokee Džejms Robinson ne briljira u posljednjih nekoliko mečeva, ali je svjestan da ekipa mora igrati bolje.

- Pred nama je veoma teška utakmica protiv Cibone, koja dolazi da se bori i odigra najbolje što može u ovom trenutku. Riječ je o jakom timu koji je atletski veoma potentan, ali nas je trener spremio da odbranimo domaći teren - istakao je američki organizator igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana