Igokea dala deset reprezentativaca

Milan Zubović
Igokea dala deset reprezentativaca

LAKTAŠI - Potvrda da se u Igokei posljednjih godina izuzetno dobro radi sa omladinskim kategorijama stigla je ovog ljeta, kada je čak deset košarkaša pozvano u reprezentacije Srbije i BiH.

Za selekciju “orlića” na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina u turskom Izmiru (30. jul - 7. avgust) zaigraće junior Aleksa Čovičković, koji se našao na spisku selektora Vladimira Đokića. Prvenstvo Evrope u kategoriji do 16 godina biće organizovano u Sjevernoj Makedoniji i Igokeu će na njemu predstavljati Ognjen Radošić. Momak rođen 2006. godine biće kapiten Srbije na takmičenju u Skoplju od 12. do 20. avgusta.

Andrej Vuleta (2007), sin legendarnog Saše Vulete, trenutno nastupa za reprezentaciju Srbije na Evropskom festivalu mladih (EDžOF) u slovačkoj Banjskoj Bistrici, koji traje do 30. jula. Velibor Milovanović, Aldin Mujezinović i Marko Buha, svi rođeni 2004. godine, igraće za reprezentaciju BiH na Evropskom prvenstvu B divizije (30. jul - 20. avgust) u rumunskom Ploeštiju. Ekipu će sa klupe kao selektor predvoditi trener juniorskog tima Igokee Slobodan Kecman. Vasilije Kuridža, Luka Jovičić, David Sokolović, rođeni 2006. godine i Pavle Đurđević 2007. godište dobili su poziv reprezentacije BiH, koju očekuje Evropsko prvenstvo U-16 B divizije u bugarskoj Sofiji od 12. do 20. avgusta.

Koordinator rada sa omladinskim selekcijama kluba iz Aleksandrovca Darko Trkulja ponosan je na veliki broj igrača koji su dobili pozive za nastup u reprezentacijama.

- Momci su se izborili svojim kvalitetom i radom, što predstavlja veliku radost i zadovoljstvo svima nama u klubu. To je potvrda dobrog sistema rada koji pokušavamo da napravimo i već vidimo da daje rezultate. Momci su iz različitih dijelova Republike Srpske, BiH, a i šire potvrđuju da godinama radimo dobar skauting. Nismo ograničeni samo na Banjaluku i Laktaše, već su tu igrači iz Pala, Vlasenice, Rogatice, Beograda, Tuzle... Time se pokazuje da je Igokea dobra škola za afirmaciju talentovanih momaka - rekao je Trkulja.

Ilić

Definitivno najbolji produkt Igokeine škole košarke je Dalibor Ilić. On je postao prvi košarkaš jednog kluba iz Republike Srpske koji je zaigrao za seniorsku reprezentaciju Srbije. Debi za “orlove” imao je kod selektora Igora Kokoškova, tokom februara 2020. godine. Pored njega, i Darko Talić je igrao za reprezentaciju BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana