I jači timovi od Monaka padali na “Marakani”

Priredio: Dejan Kondić
I jači timovi od Monaka padali na “Marakani”

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 21 čas na stadionu “Rajko Mitić” dočekuju francuski Monako u meču prvog kola grupe H Lige Evrope.

“Crveno-bijeli” su prošli kroz period ozbiljnih oscilacija, eliminisani su od Makabija iz Haife, potom imali padove u igri protiv Partizana i TSC-a, ali sada vjeruju da mogu da se podignu protiv “kneževa”. Šef struke Beograđana Miloš Milojević vjeruje u pobjedu ukoliko ekipa bude maksimalno posvećena i koncentrisana tokom 90 i više minuta igre.

- Očekuje nas odlična utakmica protiv kvalitetnog protivnika, koji ne samo da je u vrhunskoj formi, već i igra u jednoj od najzahtevnijih liga. Fizički su dominantni i moćni, pokazali su to protiv Pari Sen Žermena. Nisu vanzemaljci, najbolji su u promenama poseda, to im prija, ali imaju problema protiv ekipa gde bi u odnosu na njih trebalo da imaju dominantnu ulogu. Ipak, uz disciplinu i naš kvalitet mislim da možemo da ostvarimo dobar rezultat. Padali su ovde mnogo jači timovi od Monaka, ali nam je za to potrebno 90 i više minuta kvalitetne igre - rekao je Milojević.

Trener šampiona Srbije imaće na raspolaganju i Mirka Ivanića, koji se oporavio, ali nije trenirao punim intenzitetom. Zato će od prvog minuta na terenu biti napadač Aleksandar Pešić, koji je nekada nosio dres francuskog Tuluza. On smatra da njegova ekipa ima kvalitet da igra grupnu fazu Lige Evrope.

- Dobro nam je poznato da nas očekuje teška utakmica i vrlo kvalitetan protivnik. Poznajem tamošnje prvenstvo, igrao sam tamo, izuzetno je zahtevno, znam da će biti dosta trke na terenu. Fizički su dominanti, ali kao što je šef rekao, uz našu disciplinu i koncentraciju mislim da možemo do pobede - optimistično je zaključio Pešić.

Inače, stručni štab Beograđana jači je za dva nova imena. Prvo je Vujadin Savić, dijete kluba i štoper “crveno-bijelih” u dva mandata. Spreman je da završi igračku karijeru, iako je tek proslavio 32. rođendan. Sa taktičke strane mnogo veći uticaj trebalo bi da ima Iranac Poja Asbagi, novi prvi pomoćnik Milojevića. Asbagi je već mnogo iskusniji trener, samostalno je vodio Geteborg, mladu reprezentaciju Švedske, pa i engleski Barsnli. Očekuje se da Milojević uskoro imenuje i novog kondicionog trenera.

Spektakl na tribinama

Navijači Crvene zvezde za meč sa Monakom pripremaju novi spektakl. “Marakana” će ponovo biti obojena barjacima, baš kao na proslavi 33. titule prvaka Srbije.

- Zvezdan Zvezdanić je spremio barjak, da li ste i vi? - pitala je Zvezda svoje navijače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana