Hrvati strahuju od Đuričića

Agencije
Hrvati strahuju od Đuričića

Zagreb - Od napadača Srbije Filipa Đuričića prijeti najveća opasnost golu Hrvatske, dok je najslabija karika u reprezentaciji Srbije golman Vladimir Stojković.

Tako su hrvatski mediji i fudbalski stručnjaci izanalizirali  "orlove" pred predstojeću utakmicu između Hrvatske i Srbije koja se igra 22. marta u Zagrebu.

Selektor domaćina Igor Štimac je već pripremio spisak igrača na koje računa za predstojeći ciklus kvalifikacija, Siniša Mihajlović će pred javnost izaći u subotu u podne.

Čekajući odluku srpskog selektora hrvatski mediji su već objavili svoju verziju spiska, sada se bave startnim postavama i timovima koji će istrčati na "Maksimir".

Nagovještavajući da selektor Štimac neće mnogo mijenjati u odnosu na prethodne duele jer, kako je i sam rekao, ono što valja se ne mijenja, ipak se napominje da je Olić svojim dobrim partijama u posljednje vrijeme zaslužio da se nađe u prvom timu.

Ipak, zagrebački mediji spekulišu o tome da će do promjena u domaćem sastavu doći i na poziciji zadnjeg veznog, gdje će zaigrati Vukojević. Razlog promjene je, kako se navodi, najopasniji fudbaler Srbije Filip Đuričić.

Posebno apostrofirajući mladog fudbalera Herenvena kao udarnu iglu u srpskom timu, hrvatski mediji u isto vrijeme izražavaju čuđenje da po nekim nagovještajima u srpskom timu neće biti fudbalera Verdera, Ignjovskog, koji je u proteklom dijelu kvalifikacija odigrao čak 355 minuta.

Takođe, navodi se i da je najveća šansa za hrvatski tim, napadača Mandžukića konkretno, golman Stojković.

Hrvatski mediji napominju da se golman Partizana tek oporavio od povrede i da u nogama ima neznatan broj utakmica, te da tek traži svoju formu.

Ipak, kako bi stigli do "najslabije karike" tima, Hrvati će morati da prođu kroz "betonsku" odbranu. Subotić, koji će u tim umjesto Biševca koji ima suspenziju zbog kartona, te Nastasić, Kolarov i Ivanović, čine bedem od kojeg zaziru domaćini.

U analizi ofanzivne, napadačke linije, hrvatski mediji predviđaju da će se Mihajlović odlučiti za Filipa Đorđevića dok minimalne šanse daju Mihinom "ljubimcu" Šćepoviću koji je rovit.

Napadaču Nanta će, kažu tamošnji mediji, društvo najvjerovatnije praviti Tadić, Đuričić i Bambi na koga će, simbolično, motriti Srna.

Dilema

Jedina dilema koju ima selektor Hrvatske Igor Štimac vezana je za sredinu terena, gdje nedostaje Ivan Perišić, kojeg bi trebalo da zamijeni Niko Kranjčar (Dinamo Kijev) ili saigrač Dejana Stankovića i Zdravka Kuzmanovića iz milanskog Intera  Mateo Kovačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana