Prva pobjeda Hamiltona nakon dvije i po godine

G.S.
Prva pobjeda Hamiltona nakon dvije i po godine

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Velike Britanije na stazi Silverston danas je bio pravi spektakl, a u najboljoj utrci sezone pobjedu je odnio domaći vozač Luis Hamilton!

Hamilton je tako stigao do svoje prve pobjede u šampionatu Formule 1 još od 5. decembra 2021. godine, kada je slavio u Saudijskoj Arabiji, a to je bila čuvena sezona u kojoj je Maks Verstapen prekinuo njegovu višegodišnju dominaciju.

Verstapen nije mogao pronaći pravi ritam i 15. krugu ga Noris zaobilazi, a ubrzo nakon toga dolazi do greške oba vozača Mercedesa u prvoj krivini i nakon toga Noris izbija na prvo mjesto!

Noris se i u kišnim uslovima održavao na prvom mjestu, Hamilton je bio drugi, a Verstapen treći u narednim krugoima, da bi u 34. krugu Rasel morao odustati zbog problema s bolidom, prenosi Kliks

Hamilton je do kraja zadržao prvo mjesto i slavio, drugi je završio Verstapen sa samo sekund i po zaostatka, a Nizozemac je četiri kruga prije kraja pretekao Norisa. Britanac u MekLarenovom bolidu je završio treći, a u prvih deset su još redom bili Piastri, Sainz, Halkenberg, Strol, Alonso, Albon i Cunoda.

Verstapen ostaje lider u ukupnom poretku vozača sa 255 bodova, drugi je Norris sa 171 bodom, treći Lekllerk sa 150, a Hamilton je ostao osmi jer ima tek 110 bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana