Grci i četvrti put u nizu jači - Srbija šesta na svijetu

GS
Grci i četvrti put u nizu jači - Srbija šesta na svijetu

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je šesto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

U meču za peto mjesto od Srbije je bila bolja Grčka koja je slavila sa 15:11 (5:2, 3:3, 2:4, 5:2).

Tako se nastavila loša serija srpskog tima u meču sa Grcima, bio je to četvrti uzastopni poraz "delfina". Srbija je prva stigla do gola golom Jakšića, ali nije prošlo mnogo i Grci su sa dva gola stigli do prednosti od 2:1.

Do sredine prve dionice bilo je sve kako treba, Ranđelović je donio izjednačenje, ali je Grčka bila bolja u ostatku prve četvrtine.

Mnogo problema srpskoj odbrani zadavao je Kakaris koji je uspio da donese Grcima sa dva gola u finišu prednost od 5:2.

I ta prednost je rasla i u drugoj četvrtini, pa su Grci u jednom momentu poslije dva gola Kalageropulosa sa distance uspjeli da supliraju prednost i dođu do 8:4.

Poslije nekoliko neuspjelih napada Srbije i dobrih odbrana Zerdevasa, Mandić je na minut prije poluvremena smanjio na 8:5.

Filipović je uspio da spreči gol kada je Srbija imala igrača manje, da bi u posljednjem napadu, srpski tim imao dvije kolosalne prilike, ali se Zerdelas isprečio kao i uspio da zaustavi dva pokušaja Srbije, pa se na odmor otišlo sa prednošću Grčke od 8:5.

Uspjeli su Grci da u toj trećoj četvrtini čuvaju stečenu prednost, ali je Srbija u finišu dodala gas, pa je u posljednjoj sekundi treće dionice Dušan Mandić postigao gol i smanjio na 10:9.

Obećavalo je to uzbudljivu završnicu, imao je srpski tim priliku da dva puta dođe do 10:10, ali nije ih iskoristio i Vlahopulos je na 5:23 prije kraja poslije kontre pogodio za 11:9.

I uskoro su ponovo stigli do tri gola prednosti čime je sve praktično bilo riješeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana