Grahovac: Želimo iskorak u Evropi

Darko Dragičević
Grahovac: Želimo iskorak u Evropi

BANjALUKA - Slavlje u Banjaluci! Borac je zablistao u finišu sezone i uspio je da dođe do osmog trofeja u Kupu BiH. Ekipa trenera Irfana Smajlagića je u finalu bila ubjedljiva protiv Leotara i slavila je 31:19. Ovo je “crveno-plavima” prvi trofej nakon 2019.godine.

Pitanje osvajača Kupa BiH se nije postavljalo nijednog momenta jer je Borac poveo 5:0, a zatim držao prednost. Na golu je blistao iskusni Nebojša Grahovac. Njemu je ovo peti trofej u Kupu BiH, a drugi s Borcem. Prvi je osvojio 2007. godine, a i tada je bio sjajan u finalu.

- Na kraju smo pokazali da je sve samo do nas. Ovo je stepenica ka cilju, to ćemo vidjeti sljedeće godine, za dvije godine, ako bog da da igramo ligu Evrope i da pokažemo u stvari na šta mi ciljamo. Ovo je ekipa koja je usput sastavljena. Na kraju je bio mukotrpan rad i sve je stalo u ovih 60 minuta. Čestitam Leotaru, žao mi je što su izgubili snagu i što nije bila neizvjesnija utakmica zbog publike, ali mogu da budu ponosni na svoju sezonu kao što i mi možemo da budemo ponosni na svoju. Ovaj trofej u ime cijele ekipe posvećujem Sergeju Stuparu da i on pobijedi u svojoj životnoj utakmici - rekao je golman Nebojša Grahovac koji je proglašen za najboljeg golmana.

Nakon boravka u Francuskoj vratio se u  Borac i sezonu ukrasio trofejom.

- Nisam se ni pokajao zbog povratka. Dok ima motivacije i zdravlja sigurno ću braniti. Za sada idem na trening sa zadovoljstvom sa ovim momcima, nekad me nerviraju, ali šta da radim. Sad je do uprave da zadrži ekipu, gro ekipe bi trebalo da ostane, uz neka dva-tri pojačanja, da napravimo iskorak u Evropi i da napadnemo šampionski pehar i da za dvije godine igramo Ligu Evrope. Kad je mogao Izviđač, može i Borac. Možemo mnogo bolje i spremnije da dočekamo to nego Izviđač, uz dužno poštovanje - poručio je Grahovac.

Desni bek Nedim Hadžić je najbolji igrač finalnog turnira. Nakon deset postignutih golova u polufinalu, protiv Leotara u finalu je postigao pet i uz Đurđevića (11) bio najefikasniji.

- Spremali smo se za ovo, odigrali dvije kvalitetne utakmice i osvojili. Pokazali smo da sve zavisi od nas i na kraju ušli smo u formu. Žao nam je zbog prvenstva, ali nedostajalo nam je malo, ipak je ovo nova ekipa kojoj još treba vremena. Zadovoljni smo i sljedeće godine ako Bog da da idemo po duplu krunu - zaključio je Hadžić.

Leotar nije imao energije u finalu. Jednostavno Trebinjci su platili ceh povredama i napornoj sezoni. Uprkos tome, trener Dragiša Koraćević ističe da može biti prezadovoljan sezonom.

- Iscrpljujuće polufinale i čitava sezona su ostavili traga na ekipu, tako da smo u meč ušli sa četiri rovita igrača. Šukić i Knežević su došli povrijeđeni, Stanković se povrijedio tokom polufinalne utakmice. Takođe u finalu su se na povrede požalili Uljarević i Tešić. Momci su se borili, ali jednostavno nedostajalo nam je energije. Ovo je prvi put da smo u finalu i to je već kvalitetan rezultat. Uprkos porazu siguran sam da i te kako možemo da budemo zadovoljni sezonom. Prvi put smo osvojili Kup Republike Srpske, nastupili smo u Evropi gdje smo prošli kolo i odigrali sjajne mečeve. Zatim smo opet izborili Evropu. Imali smo sjajne momente. U prvom dijelu smo imali kratak roster i mečeve u Evropi što se odrazilo na prvenstvo. U drugom smo bili veoma dobri i na kraju možemo da budemo prezadovoljni sezonom - istakao je Koraćević.

Kup Srpske za kraj

Rukometna sezona još nije završena. Narednog vikenda Gradiška će da bude domaćin finalnog turnira Kupa Republike Srpske na kojem će trofej braniti ekipa Leotara. Već su poznati i parovi polufinala tako da će se sastati domaća Kozara i Borac te Leotar i Sloga. Finalni turnir je na programu 1. i 2. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana