Grahovac: Ništa neće biti riješeno u prvom meču

Darko Dragičević
Grahovac: Ništa neće biti riješeno u prvom meču

BANjALUKA - Rukometaši Borca m:tel nakon gotovo dvije godine ponovo igraju evropski meč. U prvoj utakmici drugog kola EHF Evro kupa u nedjelju (20.15 časova) na svom parketu dočekuje slovenački Jerusalem Ormož.

Njihov rival je uspješno prošao litvanski Granitas, a u prvenstvu Slovenije nakon sedam kola ima tri pobjede i četiri poraza. Trener Irfan Smajlagić ističe da pobjede nad Leotarom i Gračanicom nisu riješile "situacije" u klubu, ali su podigle samopouzdanje.

-Nismo riješili naše probleme, ali ekipi dosta znače pobjede, zbog toga se i igra. Donose mir i samopouzdanje. Ništa se nije promijenilo, okolnosti su iste po pitanju termina i svega ostalog. Te svakodnednevne situacije, mogu samo da nas ojačamo, rekao je Smajlagić. 

Trener je rekao da je rival u dobrom takmičarskom ritmu i da je ekipa spoj mladosti i iskustva stalno prvi vrhu lige Slovenije.

-U dužem su takmičarskom ritmu, odigrali su devet mečeva, sedam u domaćem prvenstvu, dvije u Evropi. Kvalitetna su ekipa, koja balansira sa mladim i iskusnim igračima. Učinićemo sve da dođemo do pozitivnog rezultata. Karakteristika im je da su borci do posljednjeg trenutka. Traže tranziciju, brzinu i agresivnost, kontakt igru, imaju sve odlike koje krase dobar rukomet. Tako da će biti zanimljivo - dodao je trener.

Kapiten Nebojaša Grahovac je uz sve probleme optimista.

- Ovim mladim momcima je vjerovatno prvi put da se sreću s problemima  i da uz njih moraju da se fokusiraju na rukomet. Nije lako ni stručnom štabu da ih svaki dan motiviše, ali našli smo balans. Ništa neće biti odlučeno u prvoj utakmici s obzirom da smo sličnog kvaliteta. Prevagnuće sitnice, nadam se u našu korist. Vjerujem u prolazak. Pozivam publiku da dođe, fokus u nedjelju treba da bude na RK Borac, da nam daju vjetar u leđa. Nadam se da ovaj put neće biti više gostujućih navijača nego naših. To je  porazno za Banjaluku. Glavni razlog za to je nedostatak sportske kulture i nije samo vezan za rukomet. Ljudi treba da se vezuju za grb kluba, dres, a ne za političku situaciju ili nekog člana uprave, podvukao je kapiten.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana