Grad na Sani treći put na ruti trke "Beograd Banjaluka": Prijedor se pita o pobjedniku

D.K.
Grad na Sani treći put na ruti trke "Beograd Banjaluka": Prijedor se pita o pobjedniku

PRIJEDOR - Delegacija trke "Beograd Banjaluka" sa prvim čovjekom grada Prijedora Slobodanom Javorom precizirala je sve detalje i potpisala ugovor za ovu godinu.

Grad na Sani treći put zastopno biće na ruti 17 izdanja trke "Beograd Banjaluka", i to kao domaćin cilja treće, pretposljednje etape, koja kreće iz Doboja. U Prijedoru bi 21. aprila dosta toga trebalo biti poznato kada je u pitanju konačni pobjednik. Gradonačelnik Prijedora, Slobodan Javor naglasio je da je prošlogodišnje iskustvo koje su osjetili njegovi sugrađani i on nešto što je prevazišlo sva očekivanja.

- Prošle godine je bilo prelijepo i iznad svih očekivanja. Insistirali smo da i ove godine budemo domaćini cilja i vjerujem da će svi građani Prijedora ponovo uživati. Moram pohvaliti i organizatore trke koji su odradili izvanredan posao. Nastavljamo saradnju na obostrano zadovoljstvo - istakao je Javor.

Trka će ove godine biti održana od 19. do 22. aprila. Direktor Vladimir Kuvalja je potvrdio da prijave za idu odlično i da ponovo na startu očekuje maksimalnih 25 ekipa, odnosno 175 takmičara.

- Sa predstavnicima gradskih vlasti Prijedora imamo izuzetnu saradnju i siguran sam da će to ponovo sjajan događaj. Prošle godine bilo je mnogo publike. Učinićemo sve prije svega sa aspekta bezbjednosti i dobrog domaćinstva da sve prođe u najboljem redu – rekao je Kuvalja.

Prva etapa biće vožena od Beograda do Bijeljine 19. aprila, dan kasnije na programu je najteža etapa od Bijeljine do Vlasenice, a uskoro će biti poznato mjesto starta posljednje etape koja tradicionalno završava u Banjaluci. U igri su Brčko, Laktaši, ali i Novi Grad. Pokrovitelji trke su predsjednici Republike Srpske i Srbije, resorna ministarstva sporta, kao i gradovi i opštine kroz koje trka prolazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana