Gračanica uvertira za evromečeve

Darko Dragičević
Gračanica uvertira za evromečeve

TREBINjE – Pred rukometašima Leotara je paklen završetak godine. Ekipa Dragiše Koraćevića će pored ispita u Evropi i dvomeča protiv češke Karvine imati i seriju derbija, a prvi je već danas kada u Trebinje dolazi Gračanica u zaostaloj utakmici četvrtog kola Lige BiH (19 časova).

Trenutno Gračanica je na prvom mjestu lige zbog najbolje gol-razlike, a čak četiri ekipe imaju po 11 bodova i jasno je da će se voditi velika borba za svaki bod koji može biti odlučujući za šampionsku titulu.

U Leotaru moraju da zaborave što prije na remi protiv dobojske Sloge i u potpunosti se posvete narednom protivniku gdje nemaju prostora za grešku.

- Tabela sve govori. Pred nama je veoma teška i zahtjevna utakmica. Svjesni smo iskušenja koja nam slijede u veoma teškom i zgusnutom rasporedu. Dolazi nam Gračanica koja je veoma borbena i kvalitetna ekipa što uostalom pokazuju i njeni rezultati u proteklom periodu. Vremena za oporavak i uigravanje i nema previše, ali to ne smije da nam bude opravdanje. Znamo šta treba da uradimo kako bismo ostvarili željeni cilj, a to je pobjeda. Moramo od starta da nametnemo svoju igru, da uđemo jako i smanjimo oscilacije. Ne smije nam se ponoviti pristup iz duela protiv Sloge. Nismo u  tom meču bili pravi i nismo bili na željenom nivou tako da nam se odmah desio kiks. To nam je upozorenje za čitavu sezonu - rekao je jedan od najiskusnijih rukometaša Vladimir Stanković.

Nakon osam kola razlika između prvih osam timova je samo dva boda što pokazuje da će se ove sezone voditi velika borba za titulu, ali i izlazak u Evropu. Spisak kandidata za vrh je sve duži, a pojedine ekipe su se vratile nakon nešto lošijeg starta.

- Liga je zaista veoma izjednačena i svaka utakmica se mora maksimalno ozbiljno shvatiti i dati posljednji atom snage ako želite da ostvarite trijumf. Siguran dam da će tako biti i protiv Gračanice. Iako imaju nekoliko zaista kvalitetnih pojedinaca, gledamo ih prije svega kao tim tako da se tako spremamo za ovaj meč. Pozivam i publiku da nas podrži u što većem broju jer nam je potrebna njena podrška da izvuče iz nas maksimum i da nam vjetar u leđa. Nadamo se pozitivnom rezultatu koji bi zatim bio pravi podstrek za evropske mečeve protiv Karvine - dodao je Stanković.

Duel između Leotara i Gračanice igra se u 19 časova.

Rumuni na centru

Leotar je saznao i službena lica za prvi meč trećeg kola EHF kupa. Tako će na centru u Trebinju biti sudije iz Rumunije. Duel protiv Karvine vodiće Doru Manea i Radu Iliesku, dok će dužnost delegata obavljati Radoš Rakočević iz Crne Gore. I ovaj meč se igra 25. novembra u 19 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana